Blestemul mănăstirii Frăsinei i-ar fi adus moartea mamei surorilor Gabor

Mănăstirea Frăsinei este un loc blestemat pentru femei. De-a lungul timpului, în jurul acestui lăcaș de cult s-au urzit legende cu femeile care nu au ținut cont de blestemul Sfântului Calinic, au intrat la mănăstire și au sfârșit tragic. În prezent, Mănăstirea Frăsinei are același statut cu mănăstirile de pe Muntele Athos.

Un blestem străvechi interzice femeilor să pună piciorul în Mănăstirea Frăsinei. Aici a înnoptat, cu o zi înainte să moară, şi Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor.

 Femeie credincioasă, Veronica Bulai îşi petrecea o mare parte din timp vizitând mănăstirile din România. În noaptea de miercuri spre joi, grupul din care făcea parte și Veronica Bulai a  rămas în Mănăstirea Frăsinei, din localitatea vâlceană Muereasca. De la Frăsinei a plecat Veronica Bulai spre peștera Polovragi, acolo unde și-a găsit sfârșitul după ce un bolovan de 7 kilograme s-a desprins din stâncă și i-a căzut în cap.

 Aceasta este singura mănăstire din ţara noastră în care femeile nu au voie să intre. Călugării de la Frăsinei respectă rânduielile de la muntele Athos, iar ctitorul mănăstirii a aruncat un blestem asupra oricărei femei care ar îndrăzni să tulbure tihna călugărilor.

 De ce este blestemată Mănăstirea Frăsinei

Potrivit legendei, în urmă cu 300 de ani, Sfântul Calinic își căuta un loc unde să se așeze și a mers la mai mult mănăstiri și schituri. În cele din urmă a ajuns la Mănăstirea Frăsinei și s-a decis să rămână acolo. Totuși nu le-a spus călugărilor intențiile sale și a plecat mai departe, urmând să se întoarcă ulterior.

 După o perioadă, întors la Frăsinei, Sfântului Calinic a găsit la mănăstire o orgie în toată regula cu băutură, femei, muzică și călugării care renunțaseră la pioșenia religioasă. Supărat, acesta ar fi blestemat să sfârșească tragic toate femeile care calcă acolo, iar blestemul a fost scris pe o stâncă ulterior pe crucea care păzește intrarea la mănăstire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel