Balaurul bondoc, blazonul lui Boc. Ce dinozaur descoperit în Sebeş seamănă cu premierul

[] []

31 aug 2010 / 16:31
Salveaza PDF Comentarii
velociraptor
velociraptor

Un studiu recent  relevă că specialişti de la Universitatea Columbia, împreună cu paleontologi din Ardeal, au descoperit pe teritoriul României o fosilă de velociraptor , unică pe plan mondial.

De ce poate fi folosit  acest animal preistoric pentru blazonul premierului?

O principală asemănare este dată de statură. Statura politică, evident: faţă de dinozaurii gigantici pe care îi vedem prin filme, cel descoperit în România este un pitic, având  mărimea unui curcan ceva mai gras. Cam aşa arată şi premierul Boc faţă de adevăraţii şefi de guvern din occident.

Dinozaurul este descoperit la Sebeş, deci într-o zonă apropiată de regiunea natală a lui Boc. Dinozaurul este biped şi a fost poreclit de americani "balaur bondoc", semnalând discrepanţa între dimensiune şi agresivitate. Ca orice velociraptor, “balaurul” din Transilvania era un prădător renumit pentru voracitatea sa. Chiar dacă premierul nu a fost implicat personal în scandalurile guvernării, să notăm că se mişcă şi vorbeşte foarte repede, deci sintagma ”veloci” (rapid)  i se potriveşte. Cât despre “raptor”, să ne gândim cum pradă ţara  gruparea condusă, teoretic, de dl. Boc.

Dinozaurul a fost descoperit efectiv de geologul Mátyás Vremir, de la Societatea Muzeului Ardelean.

Dinozaurul pitic ar fi trăit acum 70 de milioane de ani, scheletul fiind găsit într-o mlaştină din apropierea oraşului Sebeş, potrivit Proceedings of the National Academy of Sciences, publicat de paleontologii de la Muzeul American de Ştiinţe Naturale.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23