Avarie RADET. Locuitorii din Sectoarele 1 şi 5 nu primesc apă caldă şi căldură la parametri optimi

RADET anunță că blocurile din sectoarele 1 și 5 din Capitală nu au apă caldă și căldură la parametri contractuali din cauza unei avarii la ELCEN - CET Grozăvești, în momentul de față fiind efectuate toate manevrele necesare pentru remedierea situației, însă termenul estimat este de 24-48 ore.

„RADET anunță că, urmare a unei avarii la ELCEN - CTE Grozăvești, entitate în subordinea Ministerului Economiei și a livrării agentului termic sub parametrii solicitați de către RADET, în subordinea PMB, suntem în imposibilitatea de a furniza către consumatorii din sectoarele 1 și 5 apă caldă de consum și căldură la parametri contractuali", anunță RADET prin intermediul unui comunicat de presă, citat de Mediafax. 

Problemele, cauzate de închiderea a două CET-uri 

Potrivit sursei citate, în momentul de față sunt efectuate toate manevrele necesare în sistem pentru ca aria de alimentarea a CET – Grozăvești să fie preluată de celelalte CET-uri de pe raza Municipiului București, în limita posibilităților tehnice proiectate, astfel încât disconfortul resimțit de clienții RADET să fie cât mai redus.

„Odată cu furnizarea sub parametri din acest CET suntem obligați să asigurăm agentul termic din doar trei CET-uri pentru tot Bucureștiul. Termenul estimat de remediere a avariei dat de ELCEN București este de 24– 48 ore", mai arată Regia.

Sistemul de termoficare a fost proiectat inițial cu șase CET-uri mari, însă CET Titan și CET Pipera au fost închise în urmă cu mulți ani, de aici pornind dificultățile în furnizarea agentului termic în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei.

„Din cauza acestei avarii suntem nevoiți să furnizăm agent termic primit de la trei CET-uri mari, și nu din cele șase inițiale, în condițiile în care numărul consumatorilor a rămas relativ același. Precizăm că RADET București administrează doar rețeaua de termoficare, practic transportul furnizarea și distribuția agentului termic, CET-urile mari, producătoare de agent termic, fiind în administrarea ELCEN București, în subordinea ministerului de resort", mai punctează Regia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel