Aligică, ideologul Dreptei, îndeamnă oamenii să se regrupeze în spatele Serviciilor de Informații

aligica facebook dece
aligica facebook dece

Publicistul Dragoș Paul Algică spune că societatea românească se clatină puternic, iar cetățenii țării vor trebui să se regrupeze în spatele serviciilor secrete. ”Aliații naturali (oamenii și serviciile - n.r) trebuie să stea umăr la umăr pentru testul major care se apropie”, scrie Algică, acest ideolog al dreptei puternice, care în decembrie susținea că cine nu votează cu ARD are un deficit intelectual. Cristian Pîrvulescu, liderul Pro Democrația, spune că poziția editorialistului e una specifică unui neoconservator care pune accent pe instituțiile statului.

[caption id="attachment_288087" align="alignleft" width="229"] Foto: Facebook[/caption]

Prima propunere în legătură cu serviciile secrete o lansează pe publicistul pe Facebook, dar revine cu precizări într-un editorial publicat pe contributors.ro.

”Dragi prieteni, În timp a trebuit să ne regrupăm în spatele și să facem zid în apărarea unor instituții esențiale ale Statului NOSTRU: constituția, președenția, curtea constituțională, magistratura…

Cred că din păcate se apropie clipa când va trebui să ne regrupăm în jurul serviciilor de informații și siguranță națională. Știu. Unii aveți rezerve. Dar nu există alternativă. Sunt pe acceeași linie de apărare cu cele de mai sus. Și cred că au câștigat creditul necesar suștinerii din partea părții sănătoase a societății. E important să nu-I lăsăm singuri dacă va fi să fie…. Susținerea occidentală nu va fi de ajuns”, a postat Aligică pe Facebook.

În urma multelor comentarii de pe Facebook, în scop lămuritor, dar în aceeași nuanță absurdă, publicistul a încropit un editorial, unde insistă pe modul cum cetățenii și Serviciile de informații  trebuie să stea ”umăr la umăr”, persoanele arătându-și public susținerea și încrederea pentru Serviciile SECRETE.

Câteva pasaje grăitoare din editorialul d-lui Aligică:

”- Te atacă Antenele și hienele lor. Intri pe radarul lor.” Bine ar fi. Dar nu mă atacă că nu sunt proști. Ce interes au să mă ridice la notorietate publică? N-au. Sunt publicist de formatori și pentru formatori de opinie, nu de masă. Au defecte ei dar proști nu sunt să mă mute chiar ei cu mânuța lor din nișa de formatori în cea de mase.

- Fapt e că un test major în care aliații naturali vor trebui sa stea umăr la umăr, pare să se apropie. N-are rost sa mai dezgropăm morții cum s-a ajuns aici. Ideea e dacă mai putem face ceva acum, în al 12-lea ceas. Măcar să reconsiderăm un pic lucrurile în lumina evidenței și logicii, dacă nu altceva și să fim atitudinal pregătiți dacă e să fie ceva.

- Nu mare lucru. Odată și odată tot trebuia sa regândim relația societății cu serviciile. E păcat că ajungem să o facem acum în timp de criza potențială. Dar asta e. Ce spun e atât: să ne uităm serios la evidența publică, la situațiile din ultimii ani, să judecăm dincolo de tabuuri și partipriuri. Să ajungem fiecare la ce concluzie vrem. Poate că merită sau nu merită susținere publică și încredere exprimată public. Poate că nici nu vor avea nevoie de ele. Dar dacă va fi nevoie de asta, e bine sa fim pregatiți psihologic să o dăm.”

Pîrvulescu: Aligică e un neoconservator, e normal să gândească astfel

Președintele ProDemocrația, Cristian Pîrvulescu, se declară deloc surpins de poziția lui Paul Aligică: ”Dl. Aligică este un neoconservator și dă un rol important instituțiilor de forță. Dezbaterea pe care a provocat-o este coerentă cu pozițiile pe care le susțin neoconservatorii. Este un critic al progresiștilor. E clar că și-a propus să forțeze o dezbatere, încearcă să creeze o agitație. Cred că Serviciile sunt plăcut surprinse de atenția unor intelectuali. Din nou, nu mă miră aboslut deloc afirmațiile d-lui Aligică”, a declarat pentru Cristian Pîrvulescu pentru DeCe News..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel