ALERTĂ. Cafeaua ar putea dispărea

Brazilia este lovită de o secetă cum nu s-a mai văzut de zeci de ani, care a afectat regiunile care produc majoritatea cantității de cafea folosită la nivel mondial.

Distrugerea recoltelor de "Arabica", cel mai popular soi din lume, a făcut ca prețul cafelei să sară deja cu 50 la sută.

Chiar înainte de seceta braziliană, un studiu arăta că oferta de anul acesta va fi cu aproximativ 5 milioane de saci mai mică decât cererea. Studiul părea destul de ciudat în condițiile în care în 2013 producția de cafea a fost atât de mare, încât contractele futures au scăzut cu 25%. Experții au argumentat că prețul va crește pentru că tot mai mulți oameni din țări cu piețe de dezvoltare au prins gustul cafelei.

"Fără să ținem cont de ceea ce se întâmplă acum în Brazilia, vom asista la creșterea prețului cafelei și la mai multă competiție pe cafeaua de înaltă calitate", a spus Kim Elena Ionescu, manager al unuia dintre cei mai influenți procesatori de cafea din Statele Unite și din lume, citată de Washington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel