Agenţiile de turism, salvate prin hotărâre de Guvern. Virgil Popescu: Am cerut toate datele pentru fundamentarea deciziei

Virgil Popescu, ministrul Economiei
Virgil Popescu, ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că s-ar putea lua o hotărâre de Guvern pentru salvarea falimentului firmelor din domeniul turismului. 

"Aşa cum am spus mereu, suntem încă pe partea crescătoare a acestei crize. Estimăm că de Paşte vom ajunge pe vârf şi în această perioadă nu am făcut decât să luăm măsuri de protejare a oamenilor, a salariaţilor, pentru că cel mai bun capital al unei firme este resursa umană. Banii se pot găsi, resursa umană nu. De aceea prin acea schemă de şomaj tehnic încercăm să protejăm populaţia, astfel încât să aibă 75 la sută din venituri garantate de stat pentru ca apoi să repornim economia.", a explicat ministrul la Antena 3. 

Firmele din turism, salvate de Guvern?

"HORECA este cea mai afectată industrie, a fost prima afectată, este şi foarte emoţională relaţia dintre această industrie şi clienţi. Practic, petrecerea vacanţelor poate fi imediat spulberată de o astfel de criză. Am încercat să liniştim populaţia, astfel încât să se înţeleagă că nu e nevoie să cerem avansurile înapoi dacă avem vacanţe plătite în septembrie, decembrie, la anul. Ne gândim şi la companiile din turism care au preluat avansurile, au dat banii mai departe şi în acest moment nu au de de unde să dea banii înapoi. Cererea avansurilor înapoi e echivalent cu un faliment în lanţ al industriei. 

Am solicitat agenţiilor de turism să îmi facă o situaţie centralizată, pentru a putea fundamenta o decizie a Guvernului în acest sens, cu sumele plătite şi persoanele care au plătit", a mai spus Virgil Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel