Aeroportul Băneasa îşi schimbă programul de funcţionare. WizzAir ANULEAZĂ 10% din curse, Blue Air se reorganizează

avion-noapte
avion-noapte

Zgomotul produs de avioane închide cu două ore mai devreme aeroportul din Băneasa pe timpul nopţii. Decizia a venit după ce mai mulţi localnici au reclamat că nu se pot odihni. În consecinţă,  WizzAir anulează 10% din curse, Blue Air se reorganizează.

Peste doua săptămâni, niciun avion nu va mai ateriza sau decola de la zece seara la şase dimineaţa. Companiile low-cost anunţă că sunt nevoite să anuleze cursele deja cumpărate.

Mii de pasageri care aveau de gând să plece în străinătate cu avionele companiilor care operează pe aeroportul Băneasa vor trebui să-şi schimbe planurile.

Reprezentanţii companiilor aeriene low cost care operează pe Băneasa susţin că vestea i-a luat prin surprindere, fiind anunţaţi "din scurt", în urmă cu circa o săptămână, în timp ce oficialii aeroportului susţin că ei i-au înştiinţat de această decizie la începutul lunii septembrie. Pe site-ul aeroportului nu există o informaţie privind introducerea noilor restricţii, dar reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) spun că noua decizie este de fapt "o modificare a formulării" dintr-o prevedere din 1999.

"Iniţial se prevedea că între orele 22:00 şi 6:00 companiile aeriene puteau opera pe Băneasa numai cu aprobarea scrisă a aeroportului, în anumite situaţii, cum ar fi de întârziere. De asemenea, se prevedea că între orele 24:00 şi 7:00 nu pot fi programate curse. Se suprapuneau cumva, aşa că s-a simţit nevoia să se vină cu o clarificare. Din 29 octombrie nu vor putea fi programate zboruri între orele 22:00 şi 6:00. Zborurile întârziate vor putea ateriza pe Băneasa nu mai târziu de 22:30", a declaratValentin Iordache, director în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Angajatele de la Biroul de informaţii de la aeroportul Băneasa cred însă că altul este motivul noilor restricţii: "Noi ştim de o săptămână, maxim două. Cum care e motivul? Au impus cei cu vilele din capul pistei".

Wizz Air va anula 10% din zboruri

Compania low cost Wizz Air a anunţat că este nevoită să anuleze 10% din zboruri şi să reorganizeze 75% din orarul de iarnă din şi spre Aeroportul Băneasa din Bucureşti, din cauza deciziei aeroportului de schimbare a restricţiilor de zbor.

"Din cauza acestei restricţii impuse pe Aeroportul Băneasa am fost forţaţi să reprogramăm 75% şi să anulăm 10% din zborurile aferente orarului de iarnă. Conform estimărilor noastre aeroportul va pierde în sezonul de iarnă 40.000 de pasageri Wizz Air" a declarat Gyorgy Abran, Chief Commercial Officer Wizz Air.

Gyorgy Abran susţine că Wizz Air este una dintre puţinele companii care continuă să crească şi să investească în România, dar "această strategie trebuie reconsiderată având în vedere restricţiile de pe Aeroportul Băneasa şi planurile de anul viitor de restrângere a operaţiunilor". Ca urmare a restricţiilor, numărul zborurilor Wizz Air pe rutele spre Londra Luton şi Madrid a fost redus, iar cursele Bucureşti - Larnaca şi Bucureşti - Alicante au fost anulate pentru sezonul de iarnă.

Pasagerii, anunţaţi prin e-mail

Compania aeriană a anunţat că pasagerii vor fi informaţi de noile schimbări prin e-mail sau la telefon, conform datelor de contact menţionate în rezervare. Pasagerii afectaţi vor avea posibilitatea reprogramării zborului, vor putea folosi creditul echivalent pentru achiziţionarea altor bilete sau servicii Wizz Air sau vor putea solicita restituirea contravalorii biletului.

"Wizz Air este dezamăgită că un număr atât de mare de pasageri va suferi modificări în planurile de călătorie într-un timp atât de scurt şi va depune eforturi pentru a minimiza inconvenientele cauzate de restricţiile impuse de aeroport", se arată într-un comunicat al companiei aeriene. Compania a transportat 10,7 milioane de pasageri în ultimele 12 luni. Flota companiei este compusă din 36 aeronave Airbus A320.

Blue Air reprogramează 38% dintre zboruri

Reprezentanţii Blue Air spun că 38% dintre cursele aeriene vor fi afectate de noile restricţii de zbor, acestea fiind reprogramate, diferenţele de orar fiind cuprinse între 20 de minute şi 2 ore.

« Blue Air a decis să nu anuleze nici o cursă aeriană, ca urmare a introducerii unor restricţii pe aeroportul Băneasa. A fost o mişcare de forţă pentru schimbarea orarului de zbor, pentru negocierea cu aeroporturile unde aterizăm », a declarat Florentina Ivan, directorul de PR al Blue Air.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel