Actorul Stephen Greif, cunoscut pentru rolul din serialul ”The Crown”, a murit

Actorul britanic Stephen Greif a murit.

Actorul britanic Stephen Greif, care a apărut în serialele Blake's 7 şi The Crown, a murit la vârsta de 78 de ani, au anunţat reprezentanţii acestuia, potrivit DPA.

Stephen Greif a avut o carieră bogată în teatru şi în televiziune, unde a mai apărut în serialele Doctors, Coronation Street şi EastEnders.

Decesul actorului britanic a fost anunţat printr-o declaraţie publicată online de agenţia de impresariat şi management artistic Michelle Braidman Associates. Cu mare tristeţe anunţăm moartea minunatului nostru client Stephen Greif, se afirmă în comunicat. Cariera lui extinsă a inclus numeroase roluri în televiziune şi teatru, pe scene precum National Theatre, RSC şi West End. Îi vom simţi lipsa, iar gândurile noastre merg către familie şi prieteni, se mai precizează în comunicat.

Stephen Greif, născut în oraşul Sawbridgeworth, comitatul Hertfordshire, a absolvit Academia Regală de Artă Dramatică, după care a făcut parte din echipa de actori a National Theatre Company, precum şi a teatrelor Old Vic şi Southbank. După ce a jucat în mai multe producţii teatrale în anii 1960 şi începutul anilor 1970, a făcut tranziţia către televiziune odată cu rolul comandantului spaţial Travis în serialul BBC Blake's 7. Serialul a fost difuzat în perioada 1978-1981, iar Greif i-a avut colegi de distribuţie pe Gareth Thomas, Paul Darrow, Michael Keating şi Sally Knyvette. Stephen Greif a mai interpretat rolul lui Harry Fenning în trei sezoane ale serialului Citizen Smith, cel al lui Signor Donato în Casanova şi comandantul John Shepherd în Shoot On Sight. L-a portretizat și pe Sir Bernard Weatherill, preşedintele Camerei Comunelor, în cel de-al patrulea sezon al serialului The Crown, difuzat în 2020, notează Agerpres. 

Citește și...

Avatar 2 - Calea Apei a înregistrat cifre record la debutul în cinematografe. În primul weekend in cinematografele americane, filmul a strâns peste 134 de milioane de dolari, în timp ce la nivel mondial au fost strânşi peste 300 de milioane de dolari. Irina Margareta Nistor, critic de film, a făcut mai multe afirmaţii despre superproducţia lui James Cameron, a doua dintr-o serie de cinci despre planeta Pandora. 

Vezi aici: Avatar 2, o "shaorma cu de toate. Şi nu e ceva rău!". Filmul pe care Irina Margareta Nistor îl consideră mai bun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel