A dispărut dosarul lui Băsescu privind casa din Mihăileanu

casa-din-mihaileanu
casa-din-mihaileanu

Dosarul casei din Mihăileanu, care conținea cererea prin care Traian Băsescu solicita repartizarea unui imobil, a dispărut de la Primăria Capitalei.

Jurnalul Naţional a solicitat Primăriei Capitalei verificarea documentelor care au stat la baza repartizării imobilului din Strada Mihăileanu nr. 2, existând multe suspiciuni legate de veridicitatea declaraţiilor publice făcute în acest caz cât şi de temeinicia soluţiei de neîncepere a urmăririi penale, dată de Parchetul General în anul 2005.

Primăria Generală a răspuns însă că nu poate da curs solicitării deoarece dosarul imobilului din Mihăileanu nr. 2 a dispărut din arhivă.

În dosar trebuia să se afle şi cererea prin care Traian Băsescu solicita repartizarea unui imobil dar şi declaraţia făcută sub puterea legii că nu a deţinut şi nu deţine un spaţiu de locuit.

Jurnaliștii de la Jurnalul Național solicită  redeschiderea dosarului pe motiv că dispariția documentelor a fost făcută pentru distrugerea unor probe.

VEZI AICI DOCUMENTUL BOMABĂ

Surse din Primărie susţin că aceste documente ar fi dispărut atunci când Băsescu a plecat din funcţia de primar general la Cotroceni, în 2004. Adriean Videanu, care i-a succedat la Primărie, nu ar mai fi găsit aceste documente esenţiale în dosarul imobilului iar Parchetul a dat NUP fără ele.

Senatorul PSD Dan Şova a enumerat, duminică, o serie de cazuri în care preşedintele suspendat, Traian Băsescu, ar urma să fie anchetat dacă pierde referendumul din 29 iulie.

Senatorul PSD a enumerat inclusiv dosarul privind casa obţinută de Băsescu în strada Mihăileanu. "Problema este că Băsescu nu avea dreptul să beneficieze de o repartiţie de la stat, repartiţie pe care după aceea a transformat-o în proprietate cu doar 20 de mii de dolari, în condiţiile în care mai primise o casă în Constanţa", a susţinut Şova, menţionând că în acest caz procurorii au decis neînceperea urmăririi penale "în urma unei simple vizite făcute de Elena Udrea la parchet".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel