Urmărește emisiunea live


25 de aleși locali, INCOMPATIBILI. ANI, anunț de ultimă oră

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, că a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii sau infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, în cazul a 25 de aleşi locali. 

ANI îl vizează și pe preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mihai Adrian Ştef, suspectat de conflict de interese penal şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.

"În exercitarea atribuţiilor de serviciu, a participat la vizarea/ semnarea/ aprobarea mai multor documente prin care s-a obţinut un folos patrimonial în valoare de 1.233.380,92 lei de către SC Folda Security România, societate în cadrul căreia a deţinut calitatea de asociat şi funcţia de administrator. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul teritorial Oradea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese (...) şi a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", se arată într-un comunicat al ANI. În 21 martie 2014, ANI a constatat faptul că Ştef s-a aflat în stare de incompatibilitate, ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă sau indicii privind posibila săvârşire a unor infracţiuni în cazul a opt primari, nouă viceprimari, un consilier judeţean, cinci consilieri locali şi un fost consilier local.

În cazul primarului oraşului Buftea, Gheorghe Pistol, s-a constatat existenţa unor suspiciuni de conflict de interese penal.

"În exercitarea atribuţiilor de serviciu, acesta a semnat un contract de asistenţă juridică şi un număr de nouă acte adiţionale încheiate între Primăria oraşului Buftea şi SCP Vlad, Minea, Cenuşe şi Asociaţii - SCA, prin care s-a obţinut un folos patrimonial în cuantum de 277.320 de lei pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură. Persoana evaluată a încheiat, în calitate de persoană fizică, contracte de asistenţă juridică în vederea reprezentării în instanţă cu SCP Vlad, Minea, Cenuşe şi Asociaţii - SCA", se arată în comunicat. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.

În cazul lui Varga Attila, primarul comunei Estelnic din judeţul Covasna, ANI a constatat că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 - 3 octombrie 2014, pentru că a deţinut simultan funcţia de primar şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. În aceeaşi situaţie se află şi Lukacs Robert, primarul comunei Lemnia din judeţul Covasna, întrucât din 13 iunie 2012 deţine simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică. Tot în incompatibilitate se află alţi patru edili din judeţul Covasna. Este vorba de primarul comunei Sânzieni, Balogh Tibor, primarul comunei Dalnic, Bartok Ede Otto, primarul comunei Chinchiş, Santa Gyula, şi primarul comunei Mereni, Molnar Istvan, care în paralel cu funcţia administrativă au avut sau au calitatea de comerciant sau persoană fizică autorizată. În cazul primarului comunei clujene Caşeiu, Silviu Boldor, ANI a constatat existenţa conflictului de interese administrativ şi penal și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.

Inspectorii de integritate au mai constatat starea de incompatibilitate a patru viceprimari: viceprimarul oraşului Năsăud, Niculai Gaitan, viceprimarul comunei bihorene Diosig, Constantin Sabău, viceprimarul comunei ialomiţene Maia, Constantin Sabău, şi viceprimarul comunei arădene Cermei, Sever-Ioan Borha, care în paralel cu funcţia administrativă au avut sau au calitatea de administrator sau membru în consiliul de administraţie al unor societăţi comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel