Sancțiuni și prețul petrolului: câți bani pierde Rusia anual în războiul economic cu Vestul

Rusia pierde aproximativ 40 de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor impuse de Occident pe fondul crizei din Ucraina și în jur de 100 de miliarde din pricina scăderii prețului la petrol, a declarat luni ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, conform Itar-Tass.

"Ce se întâmplă cu economia? Pierdem cel puțin 40 de miliarde de dolari pe an din cauza sancțiunilor politice și cel puțin 90-100 miliarde de dolari anual din cauza scăderii prețului la petrol cu 30%", a declarat el.

Prețul petrolului a scăzut constant în ultima perioadă,  iar analiștii spun că acesta ar putea fi rezultatul unei acțiuni deliberate a Statelor Unite ale Americii și a Arabiei Saudite de a răni economia Rusiei. Într-un interviu acordat recent, președintele rus Vladimir Putin declara că Rusia este pregătită pentru un scenariu "catastrofal" în ceea ce privește prețul petrolului. 

Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană au impus, etapizat, o serie de sancțiuni economice împotriva Rusiei, pe care o acuză de agresiune militară și subversivă în Ucraina. Pe "lista neagră" a Vestului se regăsesc oligarhi ruși din cercul de apropiați ai lui Putin, dar și mari bănci de stat, precum Sberbank, VTB, Gazprombank VEB și Rosselkhozbank.

Fenomenul care îl sperie pe Putin: Opriți-l cu orice preț!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel