România, interzis în Schengen. Ce ascunde sub preș François Fillon

Fostul premier al Franței François Fillon pune semnul interzis pe intrarea României și Bulgariei în Schengen. Motivul: rromii care pleacă din țara noastră. 

François Fillon a spus, într-un interviu pentru TF1, că  Franţa nu mai poate primi fluxuri masive de imigranţi, adăugând: "Trebuie să evităm în mod absolut aderarea la Schengen a României şi Bulgariei".

În timp ce face aceste declarații, care ar putea avea un impact pozitiv printre francezi, în condițiile în care cu aproximativ o lună în urmă un politician se lăuda că a bătut cu satisfacție un român pentru că i-a atins mașina, François Fillon este implicat într-un mare scandal în Franța.

Analistul politic Cristian Călugăru a comentat, la B1 TV, acest subiect. El a aprecizat că este posibil ca fostul premier francez, candidat pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) și pentru funcția de președinte al Franței, să încerce să ascundă scandalul cu publicația "Le Monde" prin declarația despre români. 

François Fillon dă în judecată "Le Monde". Cotidianul francez relatase că Fillon ar fi făcut presiuni asupra șefului de cabinet al președintelui Francois Hollande pentru a demara acțiuni în justiție împotriva lui Nicolas Sarkozy într-o tentativă de a obține un avantaj în vederea nominalizarii conservatorilor la alegerile prezidențiale din 2017. Fillon a fost premier timp de cinci ani în mandatul lui Sarkozy.  Dezvăluirile au fost făcute de doi reporteri în cartea lor. Acuzațiile au fost preluate de ziarul francez, iar Fillon le-a negat vehement, prin urmare dă în judecată ziarul.  Fillon, Sarkozy și un alt fost premier sunt trei candidați cu șanse mari la alegerile prezidențiale din 2017. 

În Franța este o situație fără precedent. După doar doi ani, Francois Hollande a ajuns la un nivel de încredere critic, de 15%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel