Dosar Microsoft. Martor: "O parte din mită era pentru Călin Popescu Tăriceanu"

Jurnalistul Rareș Bogdan a prezentat, în ediția de marți a emisiunii "Jocuri de Putere", o parte din referatul procurorilor din Dosarul Microsoft.

Un martor din Dosarul Microsoft susține că o parte din mită ar fi trebuit să ajungă, printre alții, la premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, sau la fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu.

Vezi și: Dosar Microsoft: Tăriceanu, denunțat de Gabriel Sandu - surse

Iată ce a declarat martorul citat de Realitatea TV:

Martor: "În timpul guvernarii Tăriceanu, Claudiu Florică a continuat în aceleaşi condiţii de nelegalitate extinderea contractului-cadru fără licitaţie publică şi la preţuri mult supraevaluate şi s-a semnat actul adiţional nr. 2. La fel ca in cazul anterior cu Profinet, nu au existat in obiectul actului aditional nr. 2 niciun fel de servicii, dar preţul serviciilor fictive subcontractate către firma Colina a fost inclus în preţul actului adiţional. Firma Colina fiind un nou vehicul de tip off-shore similar cu Profinet şi folosit de către Claudiu Florică cu aprobarea managementului FSC Austria exclusiv pentru contractarea de servicii fictive care să justifice scoaterea banilor din FSC pentru plata mitei către decidenţii de la acea dată, adică Călin Popescu Tăriceanu - prim-ministru, Sebastian Vlădescu - ministru al Finanţelor şi personaje din anturajul acestora".

Martor: "Persoane implicate in derularea acestui act aditional sunt Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian consilier, Radu Stroe, Ioan Bolojan, Attila Zoltan Cseke, Nicolae Teodorescu, Karoly Borbely, Victor Florea, Mirela Tudose, Rosita Teodorescu, Sebastian Vladescu, Eugen Ovidiu Teodorovici, Silviu Hotăran, Florin Pletea etc".

Citește și: Dosar Microsoft. S. Ghiţă despre implicarea TeamNet: Nu a trecut niciun ban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel