Costi Rogozanu, comentator de stânga: SYRIZA se bazează pe efectul de contagiune - INTERVIU VIDEO

Costi Rogozanu, jurnalist român care își asumă inechivoc orientarea de stânga, a vorbit într-un interviu acordat DC News despre cum ar putea arăta Grecia cu un guvern condus de Syriza , pe cine din Uniunea Europeană sperie partidul cotat ca favorit în sondaje și ce efecte va avea în UE o potențială victorie a unei formațiuni anti-austeritate.

Costi Rogozanu a subliniat că elementul central al platformei Syriza este discursul anti-austeritate, "care, de fapt, a fost politica oficială a Europei în ultimii cinci ani".

"Ce rost avea să spui că visezi la pajiști socialiste înflorite când de fapt puteai să spui că nu vrei politica lui Merkel și erai un paria. Asta au făcut oamenii ăștia, iar ei au fost forțați de realitățile din țara lor", a arătat jurnalistul.

El spune că partidul condus de Alexis Tsipras se așteaptă ca fenomenul Syriza să nu rămână "o chestie exotică din Grecia", ci să declanșeze un efect "de contagiune" în restul Europei.

Sondaj: SYRIZA învinge conservatorii la alegerile anticipate de duminică

În opinia lui Costi Rogozanu, Syriza nu trebuie în niciun chip asociat cu partide de extremă-dreapta precum Frontul Național din Franța, deși partidul condus de Marine Le Pen anunțat că susține formațiunea lui Tsipras la alegerile de duminică.

"Marine Le Pen, ca mulți alți clovni ai extremei drepte, ar face orice să se bage în seamă, inclusiv asta. Îi despart lucruri foarte importante. Stânga europeană critică UE, dar nu încurajează soluția răfuielii naționaliste, precum Le Pen", a declarat Rogozanu.

Mai multe despre alegerile din Grecia, Syriza și stânga europeană, în interviul video de mai jos (↓)




Pe Costi Rogozanu îl puteți găsi și pe criticatac.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel