VIDEO - Femeile afgane își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă ghimpată în aeroportul din Kabul

Femeile afgane își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă ghimpată în aeroportul din Kabul / Foto: Pixabay
Femeile afgane își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă ghimpată în aeroportul din Kabul / Foto: Pixabay

Imagini șocante din Kabul. Femeile afgane își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă ghimpată pentru a-i salva de talibani.

În aeroportul din Kabul există un gard de sârmă ghimpată care separă trupele SUA și ale Marii Britanii de miile de afgani disperați care încearcă să fugă din țară. Din spatele acestuia și al porților, bărbații și femeile plâng cerând ajutor soldaților, scrie India Today.

VEZI ȘI: Talibanii sărbătoresc victoria jucându-se în mașinuțe și sărind pe trambuline - VIDEO

Soldații din interiorul aeroportului din Kabul au fost martori la scene dramatice și au povestit despre femeile afgane care au ajuns să își arunce bebelușii către ei, peste gardul de sârmă ghimpată, în încercarea de a-i salva. Un înalt oficial al armatei britanice a spus pentru Sky News cum soldații săi plângeau noaptea după ce au văzut femei aruncându-și copiii peste firele ghimpate, cerând soldaților să-i prindă de cealaltă parte.

„A fost groaznic, femeile își aruncau bebelușii peste gardul de sârmă, cerând soldaților să-i ia. Unii au fost prinși în fir.”, povestește soldatul britanic.

„Ajutați-ne, vin talibanii!”

Aeroportul din Kabul a devenit o imagine a disperării de când talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, iar președintele Ashraf Ghani a fugit din țară. Mii de bărbați, femei și copii au fost văzuți grăbindu-se spre aeroportul din Kabul pentru a evada din țară. Sute de afgani au fost văzuți înghesuindu-se în avionul forțelor aeriene ale SUA când a decolat de pe pistă, alții s-au agățat de roțile unei aeronave sau pe aripile avionului și au căzut, murind. În noile imagini apărute, filmate pe aeroportul din Kabul, femeile sunt auzite strigând: „Ajutați-ne, vin talibanii!”.

Într-un alt incident petrecut miercuri, un bărbat care lucra ca interpret pentru armata australiană ar fi fost împușcat în picior de talibani, în timp ce încerca să ajungă la primul zbor de evacuare militar al Australiei. Aproximativ 26 de persoane au putut urca în avionul respectiv, inclusiv cetățeni australieni și cetățeni afgani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel