Vezi ce a declarat Apostu la audieri, la ÎCCJ

apostu
apostu

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a declarat luni, în faţa ÎCCJ, care judecă recursul împotriva arestării sale preventive, că în ceea ce priveşte cele 17 telefoane mobile găsite la domiciliul său, doar patru erau efectiv folosite de el şi soţia sa, restul fiind fie vechi, fie noi, primite la promoţii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, adus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru judecarea recursului împotriva arestării sale şi a omului de afaceri Călin Stoia, a dorit să dea noi declaraţii în faţa instanţei, ca urmare a lecturării motivării deciziei din 11 noiembrie a Curţii de Apel Cluj.

Apostu a făcut mai multe precizări legate de Aspazia Droniuc, cea care l-ar fi denunţat la DNA. Primarul a afirmat că nu ştia că aceasta ar fi avut vreun contract încheiat cu Primăria Clujului, Consiliul Local sau cu regiile subordonate. "De altfel, primarul nu are atribuţii în încheierea şi derularea acestor contracte, este exclusiv în competenţa directorilor de regii", a punctat Apostu, care a adăugat că nu ştia că Droniuc urma să încheie contract şi pentru anul 2012 cu RATUC Cluj Napoca, pentru asigurarea parcului auto al regiei. "De altfel, din declaraţia dată de aceasta am înţeles că ea doar a presupus că aş fi vorbit cu Liviu Neag, directorul RATUC, nu era sigură. Precizez că aceasta nu mi-a cerut niciodată favoruri în relaţia cu RATUC", a mai spus primarul.

De asemenea, despre femeia de afaceri, Apostu a spus că o cunoaşte de circa 10 ani, de pe vremea când aceasta era în mass-media, punctând că ulterior, pentru o perioadă, a fost membră a partidului. În ceea ce îl priveşte pe Directorul RATUC, Liviu Neag, Apostu a susţinut că nu avea o relaţie extraprofesională cu acesta şi că se întâlneau doar la şedinţe. Pe de altă parte, edilul Clujului a ţinut să puncteze faptul că nu avea competenţa de a verifica ce contracte încheia Regia de transport în comun din oraş.

În ceea ce priveşte contractul încheiat între Aspazia Droniuc şi soţia sa, avocatul Monica Apostu, primarul a precizat că a aflat despre document după începerea cercetărilor. "Acasă nu discut cu soţia mea probleme de serviciu, pentru că avem o conveţie în acest sens, timpul petrecut împreună este foarte scurt. De altfel, am aflat că respectivele contracte au fost onorate de soţia mea, DNA a ridicat de la cabinetul acesteia acele contracte", a susţinut Sorin Apostu.

Legat de cele 17 telefoane găsite de procurori la domiciliul său, Apostu a afirmat că doar patru dintre acestea erau efectiv în uz, două ale sale, două ale soţiei, iar restul fie erau vechi şi nu mai erau folosite, fie erau noi, primite la diferite promoţii. "Nu sunt colecţionar de telefoane", a ţinut să precizeze acesta.

În legătură cu presupusa pretindere de către edil a unor foloase sau bani de la comercianţii de pepeni, acesta le-a arătat judecătorilor că el nu a avut nicio implicare în pretinderea unor astfel de foloase, cum nici în eliberarea aprobărilor de comerţ stradal pentru producătorii agricoli. "Nu am avut nicio implicare în eliberarea abonamentelor stradale pentru producători agricoli. Avizele se dădeau de către organul de specialitate din cadrul primăriei şi ele erau contrasemnate, cel mai probabil, de viceprimar. Eu nu am cerut vreodată aşa ceva", a mai arătat Apostu.

Legat de parkingul Primăriei, Apostu a subliniat că ştia că acesta era supravegheat video, chiar şi la ultimul etaj, unde a susţinut că a urcat doar de două ori, prima oară la inaugurarea acestuia. De asemenea, Apostu a susţinut că s-a întâlnit cu omul de afaceri Simion Mureşean de două ori în parcarea primăriei, de fiecare dată pentru a discuta probleme personale. În ceea ce priveşte vacanţele pe care acesta i le-ar fi plătit, în Austria, Dubai sau Grecia, primarul a afirmat că are chitanţe care dovedesc faptul că şi-a achitat singur excursiile, pe care le-a făcut în grupuri mai mari, din care făcea parte şi Mureşan, fiind prieteni de familie de mai mulţi ani.

Decizia pe care o vor pronunţa magistraţii instanţei supreme, în urma judecării recursului, va fi una definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel