Ursul uriaș Arthur, printre subiectele de top în presa internațională. Ce au scris cele mai importante publicații

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Presa internațională a scris despre cazul ursului uriaș Arthur din România, împușcat de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Ursul uriaș Arthur a fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021, a anunțat miercuri Organizația Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe prințul Emanuel de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur ar putea fi cel mai mare urs din Europa, iar vestea uciderii sale i-a revoltat nu doar pe români, dar și pe străini. Presa internațională a scris astăzi despre acest caz.

VEZI ȘI: Ministrul Mediului, primele anunțuri după uciderea ursului Arthur: Să urgentăm discuțiile! Punct, nimic altceva!

The Associated Press a scris titlul: "România investighează cazul unui urs ucis de prințul austriac". Titlul, dar și mare parte din articol a fost preluat și de ABC News

"Documentele oficiale de vânătoare văzute de The Associated Press confirmă faptul că prințului Emanuel von und zu Liechtenstein i s-a acordat un permis de vânătoare de patru zile în martie în județul Covasna din România și că pe 13 martie a „recoltat” un urs brun de 17 ani, pentru care el ar fi plătit suma princiară de 7.000 de euro (8.400 de dolari). Un înalt oficial al ministerului de mediu al României, Octavian Berceanu, a declarat pentru AP că o anchetă în acest caz a fost lansată pe 29 aprilie și că braconajul este una dintre suspiciunile din acest caz.", se arată în articolul publicat de The Associated Press. 

VEZI ȘI: Cîțu, reacție în scandalul ursului împușcat: Se pare că nu era cel mai mare urs

Și în Franța s-a discutat astăzi despre ursul Arthur. "Regele urșilor români a fost împușcat de un prinț din Liechtenstein, potrivit ONG-urilor", este titlul folosit de Le Figaro. Publicația elvețiană Blick a obținut chiar și o reacție din partea prințului Emanuel von und zu Liechtenstein. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție.”, a declarat prințul pentru Blick.

Euronews a scris că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein locuiește de fapt în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria, dar tânărul de 32 de ani merge și la vânătoare în România. "Și acum medicul și administratorul castelului a fost lovit de un val de critici, deoarece se spune că l-a împușcat pe ursul Arthur, în Munții Carpați, pentru un trofeu.", a scris Euronews.

VEZI ȘI: Prima reacție a prințului Emanuel după ce l-a împușcat pe ursul uriaș Arthur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel