UNPR: Vom face ce spune președintele, inclusiv alegeri anticipate

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat la ieșirea de la consultările cu președintele Iohannis că susține orice formulă pe care președintele o va dori, pentru soluționarea crizei politice. UDMR va susține fie un guvern de tehnocrați, fie un guvern politic, fie alegeri anticipate (propuse de PNL-n.red.).

Liderii PSD au respins ideea alegerilor anticipate. Mai mult, membri de vază ai UNPR au argumentat la dezbaterile televizate că acestea ar fi neconstituționale sau că nu s-ar putea organiza conform noii legi, care intră în vigoare în 2016.

Această schimbare de poziție poate fi semnalul unei distanțări a UNPR de PSD. Pe de altă parte, ar putea fi o simplă tehnică de negociere, deoarece procesul de declanșare a anticipatelor este dificil, fiind mici șanse să se ajungă la așa ceva în Parlament.

Astfel, UNPR nu respinge fățiș solicitările din stradă. Dacă ținta manifestanților va fi organizarea de anticipate, UNPR caută să se iasă din prima linie, după ce a fost principalul partid responsabil pentru tragedia din Club Colectiv. Mișcarea făcută de Dragnea și Ponta, care au scos PSD de la guvernare pentru că Piedone refuza să demisioneze i-a lăsat în ofside pe progresiști, confruntați de ja cu valul de furie populară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel