Un LIBERAL cere sesizarea CCR cu privire la OUG 14

Fostul deputat liberal Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu într-unul dintre dosarele ANRP, a cerut luni judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a OUG 14 care abrogă OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

La termenul de luni al procesului, Theodor Nicolescu a cerut sesizarea CCR în legătură cu neconstituţionalitate OUG 14, argumentând că, în opinia lui, nu se justifică urgenţa adoptării acestui act normativ.

Fostul deputat a spus că, prin abrogarea OUG 14, i se încalcă dreptul la apărare.

”Această ordonanţă de anulare a primei ordonanţe privind infracţiunea de abuz în serviciu are o influenţă covârşitoare şi cer să se trimită la Curtea Constituţională excepţia de neconstituţionalitate”, a spus Theodor Nicolescu, potrivit Agerpres. 

Procurorul de şedinţă s-a opus acestei cereri, arătând că ea nu are legătură cu acest dosar. Theodor Nicolescu, fost vicepreşedinte ANRP şi fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel