Un curier, prins de polițiști cu o mumie în cutia frigorifică. Ce voia să facă cu ea - Video în articol

Un curier, prins de polițiști cu o mumie în cutia frigorifică. Ce voia să facă cu ea - Video în articol / Foto: Pixabay, de wal_172619
Un curier, prins de polițiști cu o mumie în cutia frigorifică. Ce voia să facă cu ea - Video în articol / Foto: Pixabay, de wal_172619

Polițiștii au găsit o mumie în cutia frigorifică a unui curier. Află în articol voia să facă cu rămășițele vechi de sute de ani.

Poliția din Peru a făcut o descoperire surprinzătoare când a percheziționat un curier care le-a atras atenția pentru că părea beat atunci când se afla într-un sit arheologic din Puno, scrie BBC.

În geanta lui se afla o mumie străveche. Bărbatul le-a mărturisit oamenilor legii că își împarte camera cu mumia bandajată și că o consideră un fel de "iubită spirituală".

El a spus că a pus rămășițele în pungă pentru a le arăta prietenilor săi. În plus, bărbatul ar fi declarat că a ținut-o pe "Juanita", așa cum o poreclise pe mumie, într-o cutie din camera lui, lângă televizor. El a adăugat că mumia era a tatălui său, fără a preciza de unde o avea acesta.

Mumia ar fi, de fapt, rămășițele unui bărbat

Experții au spus că mumia are între 600 și 800 de ani și că este mai degrabă cadavrul unui bărbat adult decât al unei femei, așa cum a presupus bărbatul care a fost descoperit cu ea în curia frigorifică.

Se estimează că bărbatul mumificat avea mai mult de 45 de ani în momentul morții sale și 1,51 m înălțime (4ft 11in).

Mumia a fost înfășurată în bandaje în poziția fetală, ceea ce este tipic pentru multe dintre înmormântările prehispanice din zonă. Mumificarea a fost practicată de o varietate de culturi din Peru, înainte de sosirea conchistadorilor spanioli. Unele mumii au fost îngropate, în timp ce altele au fost scoase și prezentate oamenilor în timpul festivalurilor cheie.

Poliția a confiscat mumia purtată în geanta frigorifică și a predat-o Ministerului Culturii din Peru, care se ocupă de patrimoniul țării. Bărbatul care o transporta și împreună cu cei doi prieteni ai săi, care au între 23 și 26 de ani, au fost reținuți și sunt cercetați pentru posibile infracțiuni împotriva patrimoniului cultural peruan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel