Transplant pulmonar, reușit

Vlad Manolache / 18 apr 2018 / 15:11 Salveaza PDF Comentarii
Operație transplant
Operație transplant

Primul transplant pulmonar, care a avut loc la Spitalul ''Sfânta Maria'' din București, s-a încheiat. Pacientul se află în monitorizare pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Spitalul ''Regina Maria'' a transmis într-un comincat că pacientul a suportat bine operația extremm de complexă. Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic 'Sfânta Maria', echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

''Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 01:30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut ieri, în data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a început la ora 23:30.Transplantul s-a efectuat, astăzi, la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' de la ora 04:00 până la ora 11.00, cu o pauză de o ora și jumătate între cei doi plămâni'', se arată în comunicat.

Pacientul se afla de un an pe lista de așteptare a spitalului

''Pacientul care a fost supus intervenției se afla de un an pe lista de așteptare a Spitalului Clinic 'Sfânta Maria'.Pacientul a suportat bine operația extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Vom reveni cu detalii despre evoluția stării de sănătate a pacientului'', se mai precizează în comunicat.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24