Top 5 cele mai plictisitoare joburi din lume. Ai putea să lucrezi în cele mai neinteresante domenii

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Oamenii de știință au creat un top bazat pe un studiu, din care a reieșit care sunt cele mai plictisitoare joburi din lume.

Joburile din domeniul financiar pot fi adesea profitabile, dar unele dintre ele pot părea plictisitoare pentru tine și pentru oamenii din jurul tău, potrivit unui nou studiu citat de CNBC

Cercetătorii de la Universitatea Essex din Colchester, Anglia, au întrebat peste 500 de oameni din cinci studii diferite despre carierele și hobby-urile pe care le considerau cele mai „plictisitoare” și ce caracteristici asociau cu oamenii care lucrează în acele domenii. Studiul a fost publicat în Personality and Social Psychology Bulletin la începutul acestei luni.

Finanțele au fost alese în mod covârșitor drept cea mai plictisitoare industrie din lume, pozițiile asociate finanțelor ocupând patru dintre primele cinci locuri pe lista „cele mai plictisitoare joburi”. Nici oamenii care ocupau acele locuri de muncă „plictisitoare” nu erau considerați abili, potrivit raportului studiului.

Din rezultatele studiului au reieșit trei topuri pentru cele mai plictisitoare locuri de muncă, cele mai interesante locuri de muncă și cele mai plictisitoare hobby-uri.

Top 5 cele mai plictisitoare joburi

Analiza datelor
Contabilitate
Lucrări fiscale/asigurări
Curățenie
Bancher

Top 5 cele mai interesante locuri de muncă

Artele spectacolului
Om de știinţă
Jurnalism
Profesionist în sănătate
Profesor

Top 5 cele mai plictisitoare hobby-uri

Dormit
Studiul religios
Privitul la televizor
Observarea animalelor
Matematică

Unele dintre locurile de muncă „plictisitoare” tind să plătească mai mult decât unele dintre cele ”mai interesante”. Potrivit companiei de date Payscale, salariul mediu pentru un analist de date este de aproximativ 62.754 de dolari pe an. Este cu aproximativ 10.000 de dolari pe an mai mult decât salariul mediu al unei persoane din domeniul spectacolului, care câștigă aproximativ 52.522 de dolari, potrivit Glassdoor.

Și, în timp ce „dormitul” este considerat cel mai plictisitor hobby pe care cineva l-ar putea avea, a obține un somn regulat de înaltă calitate este esențial pentru productivitatea, sănătatea și claritatea mentală, potrivit cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel