Terenurile de fotbal în pantă au costat cât noua lista de compensare a medicamentelor

medicamente_compensate
medicamente_compensate

Potrivit unui studiu de impact realizat de Cegedim, dacă s-ar actualiza lista de medicamente compensate, pentru bugetul sănătății creșterea costurilor ar fi doar de 1,5%, iar suma ar fi comparabilă cu fondurile alocate proiectului pentru construcţia sălilor de sport în şcoli şi în licee în anul 2010.

Pentru introducerea pe lista medicamentelor compensate a celor 140 de molecule care sunt în aşteptare încă din anul 2007, statul român ar trebui să aloce 94,3 milioane de lei, reiese din studiul realizat de Cegedim.

După cum a declarat Directorul General Cegedim Romania, Petru Crăciun, ,,în prezent, în România, sunt compensate medicamente în valoare de 6,415 milioane RON, ceea ce reprezintă 60% din totalul medicamentelor eliberate pe bază de prescripţie medicală. Pentru actualizarea listei cu numărul integral de molecule care se află acum în aşteptare, statul român ar trebui să aloce în plus suma de 94,3 milioane RON în primul an”.

În același context, Directorul Executiv Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a precizat: ,,Vorbim de o creştere a bugetului actual alocat medicamentelor compensate doar cu 1,5% - sumă comparabilă cu fondurile alocate proiectului pentru construcţia sălilor de sport în şcoli şi în licee în anul 2010. Într-adevăr, acela a fost un proiect care a adus multe beneficii copiilor, dar considerăm că acum este momentul să se facă investiţii şi la capitolul sănătate. Sunt milioane de pacienţi în România, care ar beneficia de o recuperare mai rapidă, de un tratament mai eficient, cu mai puţine efecte adverse, dacă lista de medicamente compensate ar fi actualizată cu tratamentele noi care sunt în aşteptare de mai bine de cinci ani”, a adăugat Zaharescu.

Majoritatea moleculelor aflate în așteptare sunt destinate tratării cancerului, diabetului, afecțiunilor cardiologice, antibiotice și antivirale, dar sunt și medicamente pentru pacienții care suferă de HIV/SIDA, cu afecțiuni psihice, boli rare sau post-transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel