EXCLUSIV  Tăriceanu, DEZVĂLUIRE: Aproape TOATE băncile mi-au întors spatele şi au plecat!

Tăriceanu FOTO AGERPRES
Tăriceanu FOTO AGERPRES

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a povestit un moment delicat din cariera sa.

Călin Popescu Tăriceanu a povestit cum, în anul 2007, atunci când era premier, a solicitat ajutorul băncilor pentru a sprijini cu credite agricultura iar toate băncile i-au întors spatele, cu toate că garanta cu subvenţiile care urmau să vină de la Uniunea Europeană. 

"2007 era primul an al României ca membră a Uniunii Europene. A fost o mare problemă cum finanţăm agricultura în anul 2007, pentru că nu veniseră subvenţiile. Îmi aduc aminte că am făcut apel la toate băncile din România să acorde credite pentru agricultură, având în spate subvenţiile care urmau să vină, dar către sfârşitul anului.

Ştiţi ce s-a întâmplat? Toate băncile din România erau, la acea vreme, cred că cu una-două excepţii, bănci străine. Mi-au întors spatele şi au plecat. Şi am rămas în braţe cu CEC-ul, fiind o bancă 100% românească. Iar CEC-ul a făcut atunci o treabă admirabilă. A dat credite în agricultură, având garanţia restituirii banilor o dată ce subvenţiile de la UE se întorceau. Asta a fost povestea în 2007", a povestit, la DC News, Călin Popescu Tăriceanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel