Surse din anchetă: pe 26 ianuarie s-a făcut inspecţie la gaze. Acumularea nu s-a produs la club

club
club

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că pe data de 26 ianuarie a avut loc un control al gazelor în toată zona, implicit în clubul în care s-a produs deflagraţia. Din primele date culese de anchetatori se pare că acumularea de gaze s-a produs în subteran, din cauza unei ţevi principale, aflătă pe o stradă perpendiculară cu clubul. Cea mai mare acumulare de gaze se afla sub cabinetul unui avocat de pe o altă stradă, dar a explodat într-o altă zonă, pentru că nu era nimeni în clădirea sub care se strânsese gazul.

Anchetatorii merg pe mai multe piste, dar una dintre principalele ipoteze este acumularea de gaz în subteran. Aşa se explică şi deflagraţia puternică care a avut loc la parter şi nu la un alt etaj.

Controlul de pe data de 26 ianuarie nu a dezvăluit nereguli, dar asta din cauză că problema era în subteran. În general, la controalele obligatorii, se inspectează doar partea superioară a instalaţiei.

O altă informaţie aflată de anchetatori este faptul că notarul rănit în cea de-a doua explozie nu mai avea biroul în clădirea cu pricina.

A doua deflagraţie era greu de evitat

Autorităţile care au intrat în club nu aveau de unde să ştie că acumularea de gaze se petrece în subteran. Surse aproapiate anchetei au precizat că aceştia au închis gazul în momentul în care au descins în clădire, dar ţeava fiind spartă pe dedesupt, gazul continua să vină.

Rudele fetelor rănite în deflagraţie susţin că explozia s-a produs în toaleta clubului, după ce una dintre ele a aprins o ţigară. Acest lucru explică de ce au fost atât de multe fete implicate în accident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel