Surpriza Polirom pentru o poveste dureroasă a Istanbulului de altădată

istanbulul de altadată
istanbulul de altadată

O evocare fermecătoare despre viața de zi cu zi din Instanbulul de odinioară, transpusă senzațional în carte scrisă de Irfan Orga, "Portretul unei familii turcești. O poveste din Istanbulul de altădată", poate fi cumpărată din librăriile din întreaga țară, fiind disponibilă acum și în ediție electronică.

Apărută în colecția „Eseuri&Confesiuni” a Editurii Polirom, Portretul unei familii turcești de Irfan Orga, tradusă în română de Marius-Adrian Hazaparu, oferă portretul familiei autorului, nevoită să supraviețuiască ruinării în timpul Primului Război Mondial, contopită cu povestea despre viața de zi cu zi din Istanbulul de altădată.

„Una dintre cărțile de memorialistică cele mai remarcabile și mai frumoase din epoca modernă”, cataloga celebrul bigraf și jurnalist Caroline Moorehead cartea lui Irfan Orga.

În 1914, Irfan Orga, în vârstă de șase ani, nu știa ce este nefericirea în casa care păstra parfumul Istanbulului fin de siècle, cu mulți servitori, înconjurat de părinți iubitori și amuzat de bunica sa excentrică. Doar că izbucnirea Primului Război Mondial aduce mari schimbări în familia băiețelului: tatăl moare pe front, iar dezastrul financiar își pune amprenta asupra familiei.

ÎIn paralel cu istoria mică a familiei, Irfan Orga conturează în cartea sa istoria mare a Turciei, cu dezintegrarea imperiului și instaurarea republicii. în 1942, Irfan Orga a ajuns în Marea Britanie, unde a scris această poveste fermecatoare. Iar opt ani mai tirziu, New York Herald Tribune avea să titreze: „Una dintre carțile memorabile ale anului!”.

Ce surprize pregătește Editura Polirom 

În pregătire, în colecția „Eseuri&Confesiuni”:

Edmund de Waal, Iepurele cu ochi de chihlimbar

Niall Ferguson, Civilizația. Vestul și Restul (ediția a II-a)

Alina Mungiu-Pippidi, De ce nu iau românii premiul Nobel

Robert Guillain, Gheișele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel