O bază militară din Texas se pregătește în eventualitatea unui atac cu unde electromagnetice

Pexels
Pexels

O bază militară, aparținând forțelor Aeriene a Statelor Unite, își pregătește apărarea în eventualitatea unui atac cu unde electromagnetice. 

Armata Statelor Unite ale Americii a fortificat baza din Texas cu protecție împotriva undelor electromagnetice. Conducerea bazei din San Antonio, Lackland, Texas au cerut permisiunea de a realiza un sondaj prin care să identifice posibilele ținte care ar putea fi afectate de un atac cu unde electromagnetice. Sondajul are ca scop testarea vulnerabilității aparatului electric și protejarea acestuia, scrie LiveScience.

Un atac cu unde electromagnetice ar putea avea fie cauze naturale, fie ar putea fi generat de o armă nucleară. Deși oamenii de știință nu cred ca acest tip de unde sunt periculoase pentru oameni, societățile dependente de energia electrică ar putea fi afectate, întrucât un atac ar întrerupe fluxul de energie electrică necesar. Ar fi afectate telecomunicațiile, transportul și chiar furnizarea apei. 

Un val de unde electromagnetice ar acționa ca un magnet imens, provocând daune tuturor echipamentelor și aparatelor care folosesc curent electric. Un raport din 2019 aparținând Institutului de Cercetare a Energiei Electrice susține că un val de unde electromagnetice ar afecta regiuni întregi, însă nu se pune problema unei pene de curent la nivel național. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel