Soros, acuzat că pregătește o ”revoluție portocalie” anti-Trump în SUA

Mai multe site-uri obscure din SUA susțin că în spatele mitingurilor anti-Trump s-ar afla ong-uri finanțate de miliardarul american George Soros. Unele merg până acolo încât să afirme că mișcarea prin care democrații vor să delegitimeze mandatul lui Trump este organizată similar "revoluțiilor portocalii" din țările fostului imperiu sovietic.


Presa mainstream din Europa sau America nu a preluat aceste alegații. Implicarea rețelei media finanțate de stat, Russia Today, în promovarea zvonurilor, scade și mai mult credibilitatea acestora. Zvonul, însă, pleacă de la o informație din presa serioasă.

Potrivit unui articol publicat în luna martie de New York Times, miliardarul George Soros și alți donatori ai Partidului Democrat, vor finanța campania anti-Trump cu 15 milioane de dolari, doar pentru mobilizarea latino-americanilor. Acesta este cel mai important efort financiar adresat specific populației de origine latino, din istoria campaniilor electorale americane. Scopul finanțării lui Soros era, potrivit NYT, mobilizarea în sprijinul Democraților a 400.000 de alegători care nu au mai votat până acum. George Soros a contribuit cu 5 milioane de dolari la campanie, restul banilor au fost adunați de la mai mulți finanțatori mai mici.

Soros s-a implicat în alegerile din SUA și în trecut, ba chiar a avut rezultate mai consistente în strângerea de fonduri pentru Democrați. În 2004, a reușit să adune 200 de milioane de doalri pentru a împiedica realegerea lui George Bush. Din păcate, a dat greș, ca și în campania din acest an. Potrivit sondajelor, populația latino a oferit mai multe voturi lui Trump decât candidatului republican din 2012, Mitt Romney.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel