Sorana Cîrstea, victorie în startul turneului de la Madrid. Meci foarte greu în turul al treilea

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Sorana Cîrstea va juca împotriva polonezei Iga Swiatek.

Sorana Cîrstea, cea mai bună jucătoare din România în acest moment, locul 30 WTA, s-a calificat în turul a treilea la turneul WTA 1.000 Mutua Madrid Open, după ce a învins-o în trei seturi pe Alexandra Eala (Filipine, locul 170 WTA), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Cap de serie 27, Sorana Cîrstea, care a jucat direct în turul secund, a dominat primul set, pe care și l-a adjudecat cu 6-3. În cel de-ai doilea set, Cîrstea a condus cu 5-3, dar a pierdut următoarele trei game-uri, ca apoi setul să ajungă în tie-break, unul echilibrat, câștigat de tânăra filipineză cu 8-6.

Setul decisiv a fost dominat de filipineză, care a condus cu 3-1, însă a românca a reușit să câștige trei game-uri la rând, Eala și-a mai făcut o dată serviciul, ca apoi Sorana Cîrstea să încheie meciul cu un break și să se califice în turul al treilea.

Cîrstea și-a asigurat un cec de 51.665 de euro și 65 de puncte WTA, scrie Agerpres.

În turul al treilea, Sorana Cîrstea va întâlni liderul mondial, pe poloneza Iga Swiatek, meciul urmând să aibă loc sâmbătă.

Cele două sportive s-au întâlnit de trei ori, Cîrstea reușind să îi ia numai un set, în 2022, în optimile de finală de la Australian Open. Cea mai recentă întâlnire dintre Swiatek și Cîrstea a fost în turneul de la Doha din 2024.

Jaqueline Cristian, meci în turul al doilea

Astăzi, Jaqueline Cristian (locul 73 WTA) va juca în turul al doilea împotriva campioanei de la Roland Garros din 2021, cehoaica Barbora Krejcikova (locul 27 WTA). Cele două s-au mai întâlnit în 2022, în optimile de finală de la Sydney, meciul fiind câștigat de  Krejcikova.

În turul inaugural, Cristian a revenit după ce a fost condusă cu 5-1 de poloneza Magdalena Frech,  reușind 11 game-uri la rând, impunându-se în setul al doilea cu 6-2

Citește și: Iga Swiatek, o nouă bornă importantă în ierarhiile WTA. Ce poziții ocupă româncele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel