EXCLUSIV  Sondaj: Românii au ales între ora de iarnă şi ora de vară. Vot în Uniunea Europeană

Florin Răvdan / 27 oct 2019 / 09:58 Salveaza PDF Comentarii
ORĂ IARNĂ 2018. Când se schimbă oră?
ORĂ IARNĂ 2018. Când se schimbă oră?

Românii au ales între ora de iarnă şi ora de vară. Astfel, participanții la un vot online cu peste 10.000 de respondenți şi-au exprimat opţiunea cu privire la ora care ar trebui păstrată permanent din 2021, când statele membre UE vor trebui să aleagă între ora de iarnă şi ora de vară. 

Votul a avut loc pe platforma DCNews.ro.

Conform sondajului, 73,9 la sută dintre votanţi au ales ca România să rămână pe ora de iarnă, cea la care s-a trecut chiar noaptea trecută, în timp ce doar 26,1 la sută dintre votanţi au ales rămânerea pe ora de vară. 

Ora de iarnă este, de fapt, ora legală oficială standard, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea ţărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de cele mai multe ori, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an şi aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26