Singapore: O primă despăgubire în accidentul produs de Silviu Ionescu

silviu ionescu
silviu ionescu

Una dintre cele trei victime ale accidentului rutier din Singapore, produs în 2009, pentru care este acuzat fostul diplomat român Silviu Ionescu, va primi despăgubiri în valoare de 360.000 de dolari, a decis,  marți Înalta Curte din Singapore, informează ediția electronică The Straits Times.

Accidentul rutier produs în decembrie 2009, în Singapore, pentru care este acuzat fostul diplomat român Silviu Ionescu, s-a soldat cu trei victime.

Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a murit după zece zile de la accident.

Bong Hwee Haw, care la vremea accidentului din decembrie 2009 avea 24 de ani, este prima victimă care primeşte compensaţii pentru rănile suferite, informează Mediafax.

Înalta Curte din Singapore i-a acordat lui Bong Hwee Haw, suma de 360.000 de dolari, despăgubiri pentru durere şi suferinţă, pentru pierderea unor venituri şi pentru costuri cu tratamentul medical.

Cea de-a treia victimă, Muhammad Haris Abu Talib, care avea 18 ani la momentul producerii accidentului, a suferit răni uşoare.

Silviu Ionescu este acuzat că, în 15 decembrie 2009, în jurul orelor 3.10,  în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat în Singapore, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Fără a opri la locul accidentului, Ionescu a continuat să conducă maşina până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident, soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Procurorii susțin că nici de această dată, fostul diplomat român nu a oprit și a abandonat mașina într-o zonă industrială a oraşului Singapore.

După producerea accidentelor, Silviu Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României, după ora 2.00, situaţie neconformă cu realitatea, pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze, au notat procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

O victimă din primele două accidentate a decedat, zece zile mai târziu, ca urmare a leziunilor grave suferite în timpul impactului.

Procurorii Parchetului instanței supreme l-au trimis pe fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, în judecată la 1 iulie 2010, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

În 25 noiembrie 2010, Silviu Ionescu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel