Şerban Mihăilescu, achitat în dosarul armelor de vânătoare

Senatorul UNPR, Şerban Mihăilescu,  a fost achitat definitiv de instanţa supremă, luni, pentru faptele de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a achitat pe Mihăilescu pentru fapta de primire de foloase necuvenite pe motiv că aceasta nu există, iar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deoarece faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

 Totodată, instanţa a dispus ridicarea sechestrului de pe şapte arme, puşti de vânătoare.

 Procurorul DNA le-a cerut luni judecătorilor ICCJ condamnarea definitivă a lui Şerban Mihăilescu, zis Miki Şpagă, la doi ani de închisoare cu executare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pedeapsa urmând să fie dată ca exemplu şi să-i "inhibe" pe viitorii demnitari.

 Procurorul le-a arătat judecătorilor că la completul de trei al instanţei supreme au fost reţinute în mod greşit circumstanţe atenuante în sarcina fostului demnitar.

 "Pedepsele au fost greşit individualizate, la fel ca şi cuantumul lor. Reţinerea circumstanţelor atenuante s-a făcut în mod greşit. Deşi s-au reţinut ca şi fapte comise primirea de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, instanţa a stabilit doar cinci luni de închisoare cu suspendare pentru prima faptă şi un an cu suspendare pentru a doua. Instanţa a reţinut conduita bună avută de inculpat înainte de săvârşirea faptelor, dar a ignorat o serie de împrejurări ce denotă clar caracterul de pericol public precum calitatea acestuia, suma foloaselor primite în mod necuvenit, dar şi alte aspecte", a declarat procurorul, în sala de şedinţă.

 În ultimul cuvânt, Mihăilescu, în prezent senator UNPR, şi-a susţinut din nou nevinovăţia şi faptul că acuzaţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt nefondate. Totodată, el a precizat că este bucuros că nu "a tras" pe nimeni după el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel