Rudel Obreja, înregistrat de SOV cu microfoanele DNA

vintu obreja
vintu obreja

Sorin Ovidiu Vîntu, denunțător în dosarul în care Rudel Obreja este acuzat de trafic de influență, a discutat cu fostul președinte al Federației Române de Box despre presupusa mită în casa omului de afaceri,  împânzită cu tehnică de înregistrare a Direcției Naționale Anticorupție, conform Digi 24

Rudel Obreja a fost reținut de procurorii DNA pe 4 februarie, fiind acuzat că i-a cerut un milion de euro mită unui inculpat în schimbul exercitării pretinsei sale influențe pe lângă magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Denunțătorul, care aștepta decizia ÎCCJ într-un recurs, ar fi Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit surselor citate de presă.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat luna aceasta la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, implicat în dosarul Fondului Național de Investiții (FNI).

Conform sursei citate, din motivarea deciziei de arestare a lui Rudel Obreja reiese că întreaga locuință a lui Sorin Ovidiu Vîntu era împânzită cu microfoane și sisteme de monitorizare. Pe de altă parte, Rudel Obreja se temea să nu fie interceptat, așa că i-a propus lui Sorin Ovidiu Vîntu fie să vorbească într-un cod, fie să folosească sisteme de bruiaj.

După ce omul de afaceri a fost condamnat și trimis la închisoare, Rudel Obreja ar fi trimis un intermediar pentru ca tot în schimbul sumei de un milion de euro să-l ajute în celălalt dosar aflat acum pe rolul Tribunalului București, în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru prăbușirea FNI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel