România şi Siria au semnat Tratatul de Extrădare. Omar Hayssam s-ar putea reîntoarce în închisoare

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat ieri, la ieșirea de la masa pe care a luat-o împreună cu preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, aflat în vizită în țara noastră, ce cele două ţări au semnat Tratatul de extrădare.

„A fost semnat aseară, înainte de dineu, între concert şi dineu“, a declarat preşedintele român, referindu-se la Tratatul de Extrădare dinre România şi Siria.

Cu alte cuvinte, semnarea tratatului de extrădare între cele 2 țări pune bazele extrădării lui Omar Hayssam, pentru ispăşirea pedepsei de 20 de ani, la care a  fost condamnat omul de afaceri sirian pentru terorism.

Miercuri, în jurul prânzului, Cotroceni a fost semnat la Cotroceni şi Tratatul privind transferul de persoane cu condamnări privative de libertate. Acest document a fost semnat de către ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem.

Iniţial, şi Tratatul de extrădare era programat să fie semnat tot atunci, însă documentul nu a mai fost semnat şi nicio instituţie nu a dorit să precizeze care au fost motivele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel