Remus Borza, amendat din cauza mamelor concediate de la Hidroelectrica

remus_borza-310x194
remus_borza-310x194

Amendă de 10.000 de lei pentru preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, după ce a afirmat că societatea nu este una "de lăuze" şi le-a numit pe angajatele mame "fătuci care şi-au făcut un obicei din a face copii pe bandă rulantă". Decizia a fost luată de Colegiul director al CNCD, întrunit miercuri în şedinţă, cu unanimitate de voturi, potrivit unui comunicat al consiliului.

Colegiul director al CNCD a constatat că declaraţiile preşedintelui Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, privind mamele care au fost concediate respective "reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al femeilor", conform articolului 2, alineatul 1, coroborat cu articolul 15 al Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000.

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Adrian Borza, a fost reclamat la CNCD în luna iunie, de către Sindicatul Hidroelectrica - Hidrosind, pentru că ar fi concediat mai multe femei aflate în concediu prenatal sau pentru creşterea copilului doar pe "criteriul maternităţii, scrie Mediafax.

În replică, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, și-a justificat decizia, afirmând că, în loc să concedieze oamenii din producție, a disponibilizat “femei care plimbă aerul prin curtea instituției”.

“Aceste femei sunt nişte fătuci care şi-au făcut un obicei din a face copii pe bandă rulantă. Stau acasă, în concedii de maternitate, pe banii Hidroelectrica. Eu ce să fac? Să dau afară inginerii care sunt în producţie sau să le dau pe fetele astea care nu au mai dat de 4-6 ani pe la Hidroelectrica şi care sunt oricum personal TESA. Plimbă hârtiile pe la resurse umane şi pe la contabilitate”, a declarat Remus Borza, susținând că "femeile astea plimbă aerul prin curte, pentru că sunt nevestele unor şmecheri, sunt amantele unor şmecheri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel