Rasputin, șarlatan sau sfânt. Cine a fost cel care a prezis Sfârșitul Lumii la 23 august, 2013

 ”O furtună teribilă” se va produce la 23 august 2013". “Lacrimile Soarelui vor cădea pe Terra, precum niște scântei de foc, arzând oameni și vegetație… Deșerturile vor înainta precum niște cai ieșiți din minți fără călăreți, pășunile se vor transforma în nisip, râurile vor deveni pământ… Și sub soarele în flăcări, viața va dispare”, scria Rasputin despre ziua de 23 august, 2013, când a prezis că va veni Sfârșitul Lumii. 

Totuși, astrofizicienii au emis o avertizare pentru 22 august, când un flux enorm de plasmă se îndreaptă cu o viteză de 930 de kilometri pe secundă spre Terra, după  o erupție de masă coronală pe Soare.

 Interesant este că despre “o furtună de foc” care se va abate asupra Pământului a vorbit  astronomul olandez Van der Meer, care spunea că Soarele ar putea exploda, distrugând orice urmă de viață pe Terra. Un pericol care nu este exclus nici de cercetătorii americani. Ei așteaptă ca “furtuna de foc” sau efectul Carrington, să se producă anul aceasta. Pot muri milioane de oameni, dacă nu din cauza focului și a căldurii, atunci din cauza întreruperii furnizării de energie electrică în întreaga lume.

Ce este fenomenul Carrington 

Van der Meer descrie, practic, evenimentele din 1859, când Soarele s-a acoperit de mai multe pete întunecate, vizibile inclusiv cu ochiul liber. Apoi din astrul solar s-au desprins câteva mingi de foc, care au început să cadă spre Pământ. Această furtună magnetică a primit numele de fenomenul Carrington, în cinstea astronomului britanic Richard Carrington, care a descris totul din punct de vedere științific.

Cine a fost Grigori Efimovici Rasputin

 Revenind la Rasputin, trebuie aminitit că acesta  a avut de copil viziuni divine şi harul de a tămădui bolnavii. Preotul din sat era convins că băiatului i s-a arătat Maica Domnului. Vestea s-a răspândit cu repeziciune, iar băiatul, ajuns la adolescenţă, şi-a câştigat numele de Rasputin (care înseamnă „dezmăţat“) din cauza comportamentului său sexual imoral. La 30 de ani, era însurat şi avea patru copii. Pentru a scăpa de acuzaţia că ar fi fost hoţ de cai, a fugit din sat la o mănăstire, unde s-a convertit…

Născut în 1869 în satul Pokrovskoe din Siberia, tânărul care avea "darul” de a ghici viitorul, la care se adăuga “capacitatea” de a tămădui în mod considerat miraculos, s-a bucurat de simpatia Ţarului Rusiei, devenind de nedespărţit de familia lui, dar şi ura celor care îl considerau şarlatan şi malefic. Aceștia din urmă l-au supranumit “Călugărul diavolului” sau “Călugărul nebun”.

Ce mistere au scos la iveală arhivele KGB

 Din arhivele KGB au fost declasificate 11 pagini ale unui dosar ultrasecret, cu scrieri semnate de Rasputin. Conform celor 11 pagini, celebrul călugăr rus Rasputin a prezis că sfârşitul lumii va veni pe 23 august 2013!

Politologul american David W. Norvalk a descifrat o parte din scrierile lăsate de călugăr şi susţine că acesta ar fi anticipat mari evenimente din istoria Rusiei şi ale omenirii: Revoluţia bolşevică din 1917, sfârşitul dinastiei Romanovilor, apariţia, dominaţia şi sfârşitul lui Hitler. A mai prezis, cu aproximaţie, atentatele teroriste din America, uraganul Katrina, „Operaţiunea Furtună în deşert" şi sfârşitul lui Saddam Hussein.

Acelaşi Rasputin ar fi prezis că un milion de suflete vor pieri într-o singură bătălie numită „Marele Măcel". „Lumea se va sfârşi pe 23 august 2013 cînd focul va mistui toate vietăţile, după care, pe planetă va fi o linişte de mormânt“. “Este greu de crezut că toate aceste evenimente vor avea loc, dar îngrijorător e faptul că majoritatea lucrurilor anunţate de Rasputin până acum s-au adeverit“, a constatat Norvalk.

„Liderii sovietici au ţinut secrete aceste hîrtii pentru că Rasputin nu numai că a prezis apariţia comunismului, dar a anunţat şi sfîrşitul lui“, crede Norvalk. Conform cercetătorului, Rasputin credea că “în 2001 va fi un val masiv de sinucideri în urma atestării teoriei reîncarnării de către un fizician european. Oamenii vor prefera să moară în speranţa că într-o viaţă viitoare o vor duce mai bine”. Pe lângă multe altele, Rasputin ar mai fi prezis că “în 2005, vor avea loc schimbări dramatice în clima planetei. Tot atunci va apărea Iisus pe Pământ, în timpul unei furtuni”.

Rasputin, om al lui Dumnezeu

 Fără a ţine cont de barba lungă şi murdară sau de deprinderile dubioase de igienă personală, oamenii îl considerau pe Rasputin un „stareţ“ (om sfânt). Era aproape analfabet şi avea greutăţi în exprimare. Îşi făcuse intrarea în înalta societate în momentul cînd St. Petersburg era cuprins de o adevărată frenezie pentru misticism şi sex. În 1905, Rasputin a cunoscut un teolog care conducea o academie religioasă şi era confesorul ţarinei Alexandra Feodorovna. Astfel, la 35 de ani, călugărul a fost prezentat la Curte sub protecţia unor înalţi oficiali ai Bisericii. Familia imperială a Rusiei obişnuia să consulte asemenea oameni sfinţi, pentru a afla despre naşterea unui moştenitor de sex bărbătesc pentru tronul Rusiei.

Ţarul Nicolae al II-lea a consemnat în jurnalul său prima întâlnire cu Rasputin, pe data de 14 noiembrie 1905: „Am cunoscut un om al lui Dumnezeu, Grigore, care vine din provincia Tobolsk“. Ţarina, Alexandra Feodorovna, a fost pe deplin convinsă de puterile lui miraculoase când călugărul a reuşit să îi aline suferinţele şi să îi oprească hemoragia moştenitorului tronului, Alexis Nicolaevici, bolnav de hemofilie. După ce i-a dovedit Alexandrei că are puteri sfinte, Rasputin, devenit în scurtă vreme confidentul şi sfătuitorul ei personal, o vizita la palat în fiecare săptămână. Pe de altă parte, în intimitatea băilor publice din St. Petersburg se aplica doctrina religioasă a lui Rasputin, aflat în compania aristocratelor şi prostituatelor. Aici îşi derula ritualurile de exorcizare prin bătăi violente aplicate femeilor cu care, ulterior, făcea sex.

 Sfârșitul lui Rasputin

 În 1914, Rasputin a fost atacat sălbatic, cu un cuţit, de Chionia Gusieva, o fostă prostituată, diformă, fără nas, care fusese trimisă să îl ucidă. În timp ce Rasputin se refăcea în spital, ţarul Nicolae îşi mobiliza trupele. Începuse Primul Război Mondial. Reîntors în St. Petersburg, în absenţa ţarului, Rasputin ajunsese chiar să se implice în numirea şi destituirea miniştrilor. Cînd ţarul Nicolae a preluat personal conducerea trupelor ruse, în 1915, Alexandra şi sfetnicul ei, Rasputin, au rămas practic singurii care conduceau guvernul în baza „iluminărilor“ pe care le avea misticul din Siberia.

 În decembrie 1916, Rasputin i-a trimis ţarului o scrisoare în care îi prevestea că va fi ucis. Mai târziu, Rasputin a fost omorât de rudele ţarului Nicolae al II-lea… La zece săptămâni după moartea lui Rasputin, Revoluţia Rusă din 1917 a răsturnat ultima dinastie a Romanovilor. După mai puţin de doi ani, Nicolae inclusiv cei 4 copii şi doctorul casei, au fost executaţi în Siberia, din ordinul lui Lenin. Cadavrul lui Rasputin a fost exhumat şi incinerat de mulţimea dezlănţuită, în timpul revoluţiei ruse din februarie 1917.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel