Principele Nicolae, al treilea urmaș la tronul României, se stabilește în România

mihai
mihai

Principele Nicolae, fiul Principesei Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai și al treilea în ordinea succesiunii la tronul României, sosește marți în România pentru a se stabili definitiv în țara noastră, scrie adevarul.ro.

La cei 27 de ani, principele Nicolae este   cel de-al treilea în ordinea succesiunii la tronul României, acesta  urmând să preia  o parte dintre activităţile publice ale Casei Regale a României. În 2010, Principele Nicolae a primit, în cadrul unei ceremonii solemne organizate la Palatul Elisabeta, titlul de Alteţă Regală, la împlinirea a 25 de ani. Totodată, bunicul său, Regele Mihai I de România, i-a acordat decoraţia „Nihil Sine Deo", scrie adevarul.ro

La 30 decembrie 2007 s-a stabilit Noul Statut al Casei Regale prin care nu se mai aplică legea salică (care interzicea accesul femeilor la tronul României). Primele două succesoare au devenit, astfel, fiicele cele mari ale Regelui, Margareta şi Elena. După ele - Nicolae!

 În 2008, cu ocazia primului interviu acordat ziarului Cotidianul, Principele Nicolae afirma că  nu stăpâneşte limba română (nici cât să se descurce pe un peron de gară), dar că, dacă românii îl vor vrea, nu va refuza invitaţia la tron. Principele Nicolae este o figură puţin cunoscută românilor. Una dintre rarele ocazii în care a putut fi văzut a fost acum 20 de ani, când Regele Mihai l-a prezentat din balconul Hotelului Continental drept viitorul rege al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel