Preotul prins cu telefoanele la ciorap pentru puşcăriaşi, reţinut

inchisoarea bacau
inchisoarea bacau

Octavian Bălan, preotul paroh al penitenciarului din Bacău, prins vineri cu patru telefoane mobile sub sutană şi 800 de lei şpagă, a fost reținut pentru 29 de zile.

Două dintre telefoane, susţin anchetatorii, erau prinse cu elastic în şosete, iar alte două mobile au fost descoperite în autoturismul personal. Preotul slujea de 10 ani în capelă şi se pare că era mână în mână cu unii agenţi de penitenciar, dar şi cu câţiva deţinuţi, acesta folosind un limbaj codificat pentru ca banii şi telefoanele să ajungă la deţinuţi,  scrie Adevărul.

Preotul a mai fost în vizorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi în urmă cu patru ani. Atunci, Octavian Bălan a fost acuzat că şi-ar fi construit vila cu ajutorul unor deţinuţi scoşi la muncă.

Anchetatorii aveau informaţii că în Penitenciarul Bacău sunt introduse telefoane mobile pentru deţinuţi, astfel că au făcut, vineri, controale în celulele deţinuţilor, în capela bisericii din penitenciar, la casa preotului Octavian Balan şi la locuinţele unor agenţi de penitenciar, au precizat sursele citate.

Preotul a fost prins în flagrant, acesta având ascunse patru telefoane mobile şi suma de 800 de lei, bani care ar fi fost primiţi ca mită de la familiile deţinuţilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel