EXCLUSIV  Ponta, întrebat dacă Orban a făcut autodenunț: Scrie în Codul Penal!

Ludovic Orban a declarat public că s-a înțeles cu Florin Cîțu să își împartă funcțiile: unul premier, celălalt președinte de partid. Fostul premier Victor Ponta, avocat, a fost întrebat dacă promisiunea unei funcții la Banca Națională, pentru a-și securiza funcția în partid nu are implicații penale.

”În momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute. Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze”, a spus Ludovic Orban la Brașov, când și-a prezentat moțiunea pentru un nou mandat la șefia PNL.

”În cazul lui Orban nu există implicații penale, a declarat Victor Ponta. Scrie clar în Codul Penal: dacă ești de la PSD este faptă penală, dacă ești de la USR sau PNL, nu este faptă penală. Acest nou Cod penal se aplică nu doar lui Orban, ci și lui Cîțu, că e tot de la PNL. În 2014, când aveam excedent, ministrul de Finanțe, cred că Ioana Petrescu era, a pus la rectificare 750 de milioane în Fondul de rezervă și imediat m-au reclamat la DNA. Parcă și lui Dragnea i-au făcut dosar. Acum, a dat premierul Cîțu 5 miliarde la primari, din Fondul de rezervă, deci de șapte ori mai mult decât era tot fondul în 2014 și nu se întâmplă nimic. Dacă premierul era de la PSD nici nu se termina ședința de Guvern și îl sălta, nici nu apuca să se publice în Monitorul Oficial”, a spus Ponta, ironic.

PSD să primească mandat să facă guvernul!

Întrebat cum vede ieșirea din actuala criză politică, generată de conflictul PNL-USR, Ponta a fost tranșant. ”Președintele să dea mandat PSD să-și pună guvernul și premierul. Așa se întâmplă în țările alea ”rele” din occident, ba chiar și pe la noi în Balcani, de pildă în Bulgaria: partidul care iese pe primul loc primește mandatul, are prima încercare de a face majoritatea, cu propunerea sa de premier. Nu se ajungea în această situație dacă se respecta această regulă de bază a democrației”, a spus Victor Ponta.

USR-PLUS, partenerul PNL în coaliția cu UDMR, i-a retras sprijinul premierului Cîțu și a depus o moțiune de cenzură împreună cu AUR. USR nu și-a retras până în acest moment miniștrii și secretarii de stat, încercând să rămână la guvernare, cu condiția ca PNL să desemneze alt premier.

Coaliția PNL-USR-UDR este una fragilă, cu doar 11 mandate peste majoritatea de 233 parlamentari. partidul care a obținut cele mai multe mandate este PSD, cu 157 de senatori și deputați. În luna aprilie, a fost evitată cu greu o criză guvernamentală, după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, USR-PLUS. Actuala criză a fost declanșată de demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel