Viitorul program de guvernare al PNL: Măsuri ambițioase pentru dezvoltarea infrastructurii de transport

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Comisia de Infrastructură a PNL a organizat evenimentul „Infrastructură și mobilitatea în regiunea București-Ilfov. Interconectarea Bucureștiului cu infrastructură rutieră națională” la Palatul Parlamentului, unde Partidul Național Liberal a anunțat o serie de măsuri ambițioase menite să dezvolte infrastructura de transport.

Potrivit comunicatului de presă, „Partidul Național Liberal este hotărât să transforme infrastructura de transport a țării într-un motor al dezvoltării economice și al îmbunătățirii vieții cetățenilor.”

Pentru viitorul program de guvernare, Partidul Național Liberal a stabilit câteva priorități în domeniul transporturilor și dezvoltării infrastructurii: „interconectarea rutieră și feroviară cu Ucraina și Republica Moldova; investiții majore în Portul Constanța pentru transformarea sa în principalul hub de intrare și ieșire a mărfurilor în partea de sud-est a Europei; dezvoltarea nodurilor intermodale de interconectare a diferitelor moduri de transport, respectiv rutier, feroviar, naval și aerian; alocarea a cel puțin 2% pentru investiții în transport din bugetul anual al României.”, se arată în comunicatul de presă. 

PNL își propune sa modernizeze și să extindă rețeaua rutieră

PNL susține că va continua să investească în rețeaua rutieră națională atât pentru extindere, cât pentru modernizarea acesteia și, în același timp, se va asigura ca infrastructura rutieră va fi una sigură și durabilă:  „Vom continua investițiile în modernizarea și extinderea rețelei rutiere naționale, cu accent pe autostrăzi și drumuri expres, pentru a facilita mobilitatea și a reduce timpul de călătorie între orașe și regiuni. Vom acorda o atenție deosebită asigurării unei infrastructuri rutiere durabile și sigure, prin implementarea măsurilor de prevenire a accidentelor și de îmbunătățire a siguranței rutiere.”, potrivit comunicatului. 

Dezvoltarea transportului feroviar 

PNL nu se rezumă doar la modernizarea și extinderea rețelei rutiere și își propune să îmbunătățească și rețeaua feroviară pentru a eficientiza transportul feroviar: „Ne propunem să modernizăm și să extindem rețeaua feroviară, pentru a spori accesibilitatea și eficiența transportului pe calea ferată. Vom promova interoperabilitatea și conectivitatea cu alte rețele feroviare europene, facilitând astfel transportul de mărfuri și persoane la nivel internațional. Astăzi ne concentrăm pe legăturile cu Ucraina și Republica Moldova având în vedere contextul internațional.”, se arată în comunicatul de presă. 

Alte două priorități vizează îmbunătățirea transportului public urban al Bucureștiului și promovarea mobilității durabile. 

„Dezvoltăm și modernizăm sistemele de transport public urban, cu accent pe transportul în comun ecologic și eficient energetic între Județul Ilfov și București. Vom investi în infrastructură pentru transportul public, inclusiv în extinderea rețelelor de metrou, tramvaie și autobuze, pentru a oferi opțiuni de transport comode și accesibile în orașe. Am deblocat proiectul magistralei de metrou Gara de Nord – Otopeni, blocată de un ministru anterior al USR.”, se mai arată in comunicat. 

PNL își propune să dezvolte infrastructura pentru bicicliști și pietoni, și să pună în aplicare o serie de politici care să reducă congestia traficului. 

„Ne concentrăm pe promovarea mobilității durabile și a alternativei la autoturismul personal, prin dezvoltarea infrastructurii pentru bicicliști și pietoni, precum și prin facilitarea utilizării transportului electric și a vehiculelor cu emisii reduse.

Vom implementa politici de reducere a congestiei și de gestionare a traficului, pentru a îmbunătăți fluiditatea circulației și a reduce poluarea.”, potrivit comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel