Parlamentul European a făcut anunţul oficial. Rovana Plumb, incompatibilă cu Codul de Conduită

Rovana Plumb FOTO AGERPRES
Rovana Plumb FOTO AGERPRES

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Guillot, a explicat care au fost motivele pentru care candidatul României şi al Ungariei la funcţia de comisar european au fost respinşi definitiv. 

"Comisia Juridică a Parlamentului European a votat că cei doi comisari desemnați (România și Ungaria) sunt incapabili să exercite funcțiile lor în acord cu Tratatele și Codul de Conduită. Președintele Parlamentului European va întreba acum ce pași intenționează să ia Ursula von der Leyen", a scris, luni, pe Twitter, Jaume Duch Guillot, potrivit Mediafax. 

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Comisia va trimite o scrisoare către președintele PE, David Sassoli.

Împrumutul, achitat de Rovana Plumb

Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul controversat a fost achitat cu două apartamente deținute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate" apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019", potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel