O clădire s-a prăbușit în Nigeria. Au fost găsiți trei supraviețuitori (IMAGINI)

Twitter / @Naija_PR
Twitter / @Naija_PR

O clădire care s-a prăbușit în Nigeria a dus la dispariția a mai multor persoane care se aflau în apropiere sau lucrau la construcție. 

Cel puțin trei persoane au murit după ce o clădire de mari dimensiuni s-a prăbușit în timp ce era în construcție în orașul nigerian Lagos, transmite BBC. La fața locului se află un excavator și mai mulți salvatori, dar și câțiva localnici care caută printre moloz și metal răsucit. Trei supraviețuitori au fost găsiți până acum.

Imaginile de la fața locului au arătat mulțimi lângă o movilă uriașă de moloz. Cauza prăbușirii și câți oameni sunt prinși sub dărâmături sunt date care rămân neclare.

Bloc de lux transformat în moloz

Clădirea, destinată a fi un bloc de lux, a căzut la ora locală 14:45 în cartierul de lux Ikoyi. Lucrătorul în construcții Eric Tetteh, în vârstă de 41 de ani, a declarat agenției de știri AP că echipele sale așteptau să ajungă un excavator la fața locului când clădirea a căzut brusc.

„Eu și fratele meu, am scăpat, dar sunt mai mulți oameni acolo, mai mult de 100 de oameni”, a spus Tetteh.

Un martor care lucra într-o clădire de birouri de vizavi de șantier a declarat pentru programul Outside Source de la BBC că a auzit un sunet, s-a uitat pe fereastră și „a văzut clădirea coborând literalmente etaj cu etaj”.

Plan de salvare de urgență întârziat

Autoritățile locale au pus în aplicare un plan de salvare de urgență, iar oficialii locali au vizitat locul. Dar, potrivit AP, guvernatorul adjunct din Lagos, Femi Hamzat, a fost întâmpinat de mulțimi de oameni furioși care au acuzat autoritățile că nu au început eforturile de salvare suficient de curând.

Au existat mai multe prăbușiri de clădiri în Lagos în ultimii ani. În 2019, 10 persoane au murit după ce o școală s-a prăbușit. Și în 2014, o clădire cu șase etaje a căzut în timpul unei slujbe a unui teleevanghelist celebru, ucigând 116 persoane. Standardele de construcție au fost adesea criticate, iar autoritățile statului din Lagos au lansat recent o nouă schemă pentru îmbunătățirea certificării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel