Numele lui Sorin Blejnar, menţionat în dosarul Mironescu

blejnar
blejnar

Numele lui Sorin Blejnar apare în dosarul Mironescu. În unele interceptări inculpaţii vorbeau codat despre "omul de la capătul tunelului".

În interceptări se vorbeşte şi despre o posibilă întâlnire în SUA între şeful ANAF, Sorin Blejnar şi şeful Vămii Agigea.

În acest dosar, procurorii DNA efectuează cercetări penale pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import-export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţie Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa.

Procurorii anticorupţie susţin că în portul Constanţa - Agigea acţiona o adevărată caracatiţă care încerca să controleze instituţiile statului. Mai mult, sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între 1.000 şi 7.000 USD pentru fiecare transport, prejudiciind statul cu cu sume cuprinse între 232.186,12 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal.

Laurenţiu Mironescu, fost Secretar General al Ministerului Administraţiei şi Internelor, este cercetat pentru trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel