Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni: „Nu e o soluție să plecăm în străinătate. Te poți angaja, să ai trei meserii"

Natalia Intotero va fi ministrul pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă. În 2013, aceasta a declarat că plecarea din țară nu reprezintă o soluție și a venit cu soluții în acest sens.

„Indiferent cât de greu ar fi, nu este o soluţie să plecăm în străinătate. Ce se întâmplă cu ţara dacă plecăm toţi şi lăsăm o ţară pustie? (...) Există soluţii. Te poţi angaja să ai trei meserii, să munceşti, şi cu siguranţă rezultatele vor fi la fel din punct de vedere material", a declarat Intotero într-un interviu pentru Adevărul. 

Intotero s-a dat pe sine drept exemplu:

„Eu când m-am angajat învăţătoare aveam un salariu foarte mic. Dar n-am plecat din ţară, chiar dacă aveam posibilitatea să plec pentru un loc de muncă mai bine plătit. Nu am vrut şi nu vreau să-mi părăsesc ţara şi vreau să conving cât mai mulţi tineri să nu-şi părăsească ţara. Chiar dacă există momente dificile, dacă rămânem în ţară şi muncim cu toţii, sunt convinsă că ţara şi viitorul nostru, al tinerilor, se vor schimba. Dar dacă toţi părăsim aceasă ţară şi aşteptăm doar ajutoare din partea statului, cum să se dezvolte România?", a declarat Intotero.


Cine este Natalia Intotero

Natalia-Elena Intotero este de meserie profesor, ea absolvind Facultatea de Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Engleză în anul 2006. În anul 2007 a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universităţii 'Spiru Haret' din Bucureşti. 

Natalia- Elena Intotero şi-a început activitatea politică în cadrul Partidului Social Democrat (PSD) şi a îndeplinit funcţia de preşedinte al TSD Hunedoara.

A fost consilier local în municipiul Brad, iar apoi consilier judeţean în perioada iunie 2004-martie 2009, când a devenit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe pe probleme de relaţii interinstituţionale. A ocupat acest post până în octombrie 2009. 

În perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din Guvernul României.

A fost aleasă deputat în anul 2012 în Colegiul uninominal Orăştie-Simeria-Geoagiu. În prezent este preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Hunedoara, iar în mandatul de deputat 2012-2016 a fost vicepreşedinta Comisiei de Politică Externă, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel