EXCLUSIV  Misterele viselor. Prezic visele viitorul?

Prezic visele viitorul? De ce avem coșmaruri? De ce ne par visele atât de reale, de parcă le-am fi trăit cu adevărat, conștient?

Visăm de mai multe ori într-o noapte, dar nu ne amintim că am visat. Ne amintim ce am visat atunci când ne trezim imediat după ce am visat. Șansele de a ne aminti ce visăm sunt mai mari atunci când visăm dimineața decât atunci că o facem noaptea.

Prin somn, organismul satisface nevoia de relaxare și de repaus a omului, cu ajutorul căruia se reface. Somnul conduce la reducerea tensiunilor intrapsihice, la relaxarea psihică și fizică a omului. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea durerii și afecțiunilor.

Există procese psihice conștiente (conștiința) și procese psihice inconștiente sau hipnotice (visul, starea de hipnoză etc).

Este cunoscut deja că visele ne ajută să ne rezolvăm problemele de viață, să ne cunoaștem mai profund, că ele de multe ori sunt semnale de alarmă, de aceea, este eficient să ne amintim ce visăm și să notăm ce ne amintim imediat după ce ne trezim.

Ne vedem propria persoană în vis?

Există un mit, acela care spune că nu ne vedem niciodată propria persoană în vis, dar specialiștii spun că nu e adevărat. Multe personae se văd pe sine în vise, deși nu arată mereu la fel ca în viața reală. Totuși, felul în care arătăm în vis nu ne indică modul în care am vrea să arătăm, ci ne prezintă o parte din personalitatea noastră, aspecte ascunse și reprimate. Creierul ne trimite mesaje pe care apoi, conștient, e bine să le descifrăm.

Cum putem scăpa de coșmaruri?

Coșmarurile pot avea multe cauze, precum stresul zilnic, temerile, lipsa somnului, mâncatul înainte cu puțin timp de a adormi, utilizarea unor anumite medicamente etc. Prin coșmaruri, organismul nostru procesează stresul și grijile zilnice.

De ce par visele atât de reale? De ce plângem, râdem sau vorbim atunci când visăm?

În somn, activitatea creierului este foarte intensă. Atunci când dormiți, creierul dvs. tot procesează sunetele, informațiile din jur sau nevoile organice, care se transformă, de multe ori, în vise. De exemplu, partenerul meu m-a întrebat într-o dimineață, când dormeam, dacă vreau să mă căsătoresc cu el. Nu l-am auzit conștient, dar am visat tot în acea dimineață, că mă cere în căsătorie.

Anumite zone ale creierului, (precum lobul occipital care procesează imaginile, și amigdala care e în legătură cu emoțiile) sunt foarte active în timpul somnului. De aceea, visele par atât de reale.

Pot visele să prezică viitorul?

Visele în care mor persoane dragi sau în care suferim de o boală gravă sunt înfricoșătoare. Chiar și după ce ne trezim, ele continuă să ne bântuie ceva timp. Am trăit o experiență sufleteasca vie și intensă, și ea pare atât de reală. De cele mai multe ori, aceste vise reprezintă temerile noastre. Ele nu prezic viitorul. Dacă în schimb visați că aveți probleme de sănătate, luați-le în serios. Adesea corpul ne transmite mesaje că e o problemă ce trebuie tratată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel