Mircea Radulian: Cel mai puternic cutremur din ultimii patru ani

radulian
radulian

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Fizică a Pământului a declarat că seismul de duminică dimineața, de 5,5 grade pe Richter,  a fost cel mai puternic din ultimii patru ani, dar fără a avea puterea de a produce pagube materiale. 

Cutremurul de duminică a fost un cutremur moderat, este cel mai mare cutremur din ultimii patru ani și era de așteptat având în  vedere frecvența cu care apar aceste cutremure în Vrancea. Este un cutremur care nu produce pagube și care va avea replici nesemnificative, de mai mici de patru", a declarat Mircea Radulian. Replicile nu vor fi resimțite de către populație, a mai declarat Mircea Radulian.

Seismul a avut magnitutinea de 5,5 grade și a durat circa 7 secunde.

Ca recomandare în cadrul cutremurelor puternice, Mircea Radulani spune că  persoanelor care locuiesc în apartamentele de la etajele superioare să nu părăsească locuințele.

Seismul a fost resimțit pe arie largă în Moldova și Muntenia, inclusiv la București, unde intensitatea a fost de IV-V grade pe scara Mercalli. Mișcarea seismica a fost resimțită la Iasi, Galati, Focșani, Bârlad, Constanța, București, Pitești, Târgoviște, Brașov și in alte orașe din sudul și estul țării.

 Cutremurul din aceasta dimineață a fost cel mai puternic eveniment seismic produs în regiunea Vrancea după cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel