Ministrul Justiției: Nu există diferende cu CSM în privinţa salarizării

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că nu există diferende cu CSM în privinţa unor aspecte care ţin de salarizare, cu referire la prevederile OUG 20/2016.

'Nu există niciun diferend cu CSM. N-aş vrea să fac comentarii. Politica salarială în România este în responsabilitatea ministrului Muncii, care a ieşit şi care, cred eu, a explicat foarte bine, imediat după adoptarea OUG, de miercuri, care a fost scopul şi intenţia', a spus Raluca Prună, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, notează Agerpres.

Ea a explicat că şi în cazul judecătorilor au fost corectate unele inechităţi.

'Inechităţi n-ar fi existat oricum, nici în înţelegerea noastră, nici prin aplicarea Ordonanţei 20, aşa cum a fost ea adoptată în luna iunie, în sensul că Ordonanţa 20, cum bine a explicat dl. ministru Pâslaru, nu are ambiţia de a corecta toate inechităţile, ci de a corecta anumite inechităţi. Şi prin aplicarea Ordonanţei 20, aşa cum a fost ea adoptată în iunie, şi judecătorilor li se corectau nişte inechităţi, care decurgeau dintr-o aplicare diferită a legislaţiei pe salarizare către diferiţi ordonatori de credit', a spus Raluca Prună.

Citește și: CSM sare la gâtul Guvernului: Inadmisibil și inacceptabil!

Potrivit acesteia, ordonanţa respectivă a vizat în special educaţia şi sănătatea, iar unul dintre principiile care a stat la baza ei este solidaritatea.

'Această ordonanţă, fără a avea pretenţia că rezolvă toate inechităţile, se uită un pic şi la solidaritate, pentru că şi acest principiu este unul foarte important. Scopul Ordonanţei 20, dacă vă veţi uita în nota de fundamentare, este să se adreseze cu precădere unor sectoare prioritare -educaţie şi sănătate-, unde nu numai că inechităţile existau, dar şi nivelul de salarizare era unul care nu corespunde deloc importanţei acestor sectoare în viaţa societăţii', a mai spus ministrul Justiţiei. 

Citește și: Magistrații, solicitare pentru Raluca Prună: Să aplice "de îndată" legea

În urmă cu o zi, CSM transmitea că apreciază ca inadmisibile şi regretabile declaraţiile publice ale unor reprezentanţi ai puterii executive în sensul că asociaţiile profesionale ale magistraţilor ar da o interpretare abuzivă şi inechitabilă dispoziţiilor OUG 20/2016 privind salarizarea bugetarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel