Ministrul Economiei: Două fabrici ar putea fi REDESCHISE

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat vineri, la Braşov, că ministerul pe care îl conduce face toate eforturile ca fabricile de pulberi de la Victoria şi Făgăraş să fie redeschise anul acesta. 

Cele două fabrici sunt singurele din ţară care produc pulberi pe profilul militar, existând piaţă de desfacere atât la intern cât şi la export, a precizat Tudose. 

"Braşovul este unul dintre judeţele cu cea mai bogată prezenţă în domeniul de apărare, cu şase întreprinderi mari, care se află la limitele unei scale de existenţă. Începând cu cele mai fericite gen IAR Ghimbav, cu noul contract semnat cu Airbus Helicopters România, ajungând la două dintre ele care sunt efectiv închise, Pirochim Victoria şi Fabrica de Pulberi Făgăraş. La acestea două am fost astăzi într-o echipă mixtă formată din prefectul judeţului, reprezentanţi ai Agenţiei de Mediu, Garda de Mediu, ISU. La Făgăraş am ajuns într-o situaţie hilară. Am reuşit să retehnologizăm două secţii şi nu reuşim să depăşim partea de hârţogăraie pe mediu, chiar ajungând într-un paradox, nu putem să-i dăm drumul fiindcă lipseşte autorizaţia şi nu avem autorizaţie pentru că nu i-am dat drumul. Facem toate eforturile ca cele două societăţi de la Victoria şi Făgăraş să fie redeschise în acest an şi eu sper acest lucru", a evidenţiat ministrul Economiei, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Braşov. 

El a adăugat că este nevoie ca toţi factorii de decizie să se aşeze la o masă şi să găsească soluţia pentru a ieşi din impas, felicitând totodată ISU pentru tot sprijinul pe care l-a acordat pe parcursul vizitei, dar şi pentru implicarea efectivă pentru ca Fabrica de Pulberi de la Făgăraş să fie redeschisă. Pe de altă parte, ministrul Economiei a arătat că nu va face presiuni asupra celor de Agenţia de Mediu, în condiţiile în care sunt nişte termene prevăzute pentru obţinerea unor astfel de autorizaţii. Potrivit acestuia, Fabrica de Pulberi din Făgăraş a primit în 2015 şi 2016 câte 500.000 de euro pentru retehnologizare, în ceea ce priveşte apele reziduale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel