Milioane de carduri au fost blocate. De ce a fost acuzată banca

1301567430card-portofel
1301567430card-portofel

Milioane de carduri au fost blocate, după ce a fost retrasă licența de funcționare a Master Bank. Este prima oară când o bancă cu peste trei milioane de clienți își pierde licența, iar motivul este inedit: a fost constatată "încălcarea repetată" a legii de prevenire a spălării banilor. 

Consecințele închiderii băncii pentru populație sunt spectaculoase: Master Bank are o treime din reţeaua de bancomate din Rusia şi este pe locul al cincilea în privinţa cardurilor aflate în circulaţie. Milioane de ruşi s-au trezit brusc în situaţia în care nu pot avea acces la conturile lor. Alţii, care credeau că nu au nicio legătură cu Master Bank, au constatat că nu mai pot folosi cardurile, întrucât banca administra datele a alte 200 de companii mici, scrie Mediafax.

Cardurile emise de Master Bank erau folosite de numeroase magazne, hoeluri, restaurante, dar și de partidul liberal Iabloko. Veste bună este că majoritatea clienților își vor recupera mare parte din fonduri. Din 2004, depozite sunt asigurate până la suma de 15.700 de euro. Cei care au depășit această sumă vor avea prioritate după ieșirea din faliment. Rambursările sunt estimate la nivelul record de 675 de milioane de euro. Această măsură este valabilă pentru persoanele private. Companiile nu beneficiază că garantarea fondurilor.

Banca centrală a Rusiei a retras miercuri, cu efect imediat, licenţa Master Bank, creată în 1992 şi care avea în componenţa consiliului de administraţie pe Igor Putin, un văr al preşedintelui Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel