Mihai Gâdea şi Antena 3, reclamaţi de CJ Covasna la CNA

sandor
sandor

Consiliul Judeţean Covasna se va adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului  în cazul emisiunii lui Mihai Gâdea de la Antena 3, din data de 29 ianuarie, în cadrul căreia una dintre victime a căzut chiar preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor”, scriu portalurile de ştiri în limba maghiară szekelyhon.ro şi hirmondo.ro.

[caption id="attachment_278352" align="alignleft" width="310"] Tamas Sandor Foto: Dan Tanasa[/caption]

Mihai Gâdea şi emisiunea pe care acesta o realizează la postul de televiziune Antena 3, „Sinteza Zilei”, s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Judeţean Covasna. Liderul grupului Partidului Civic Maghiar  din CJ Covasna, Kulcsar Jozsef, care a prezidat şedinţa, a făcut apel la toate formaţiunile să adopte o poziţie, cel puţin verbală, faţă de „instigarea la ură din cadrul emisiunii”. „Consilierii judeţeni, inclusiv cei români, au subliniat la unison că, la 23 de ani de la schimbarea regimului, sunt inadmisibile tonul şi tot ceea ce au făcut în emisiunea de marţi (29 ianuarie) realizatorii emisiunii şi o parte dintre invitaţi. Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că deja s-a trimis o cerere la CNA pentru o copie a emisiunii, aceasta urmând să fie analizată şi, în funcţie de concluzii, se va acţiona împotriva postului tv de la Bucureşti”, scriu cele două publicaţii.

„În cadrul emisiunii amintite, colaboratorii postului şi o parte dintre invitaţi, printre care şi fostul prefect Codrin Munteanu, l-au atacat pe preşedintele CJ Covasna pe tema autonomiei teritoriale, pe un ton pe care specialiştii l-au catalogat ca fiind o incitare şi o instigare la ură. Steagul Secuiesc a fost denumit o cârpă, în timp ce moderatorul emisiunii a denaturat anumite lucruri pentru a tensiona atmosfera”, mai scriu sursele citate.

 Conform antena3.ro, Mihai Gâdea a adus în centrul atenţiei, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, un scandal ce stă să izbucnească în inima Ardealului. Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, cere arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc pe toate primăriile conduse de reprezentanţi ai UDMR. Pe multe clădiri oficiale sunt deja arborate aceste însemne, alături de steagul Ungariei şi uneori, cel al României. (Sursa: jurnalul.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel